Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Νίκη της ΠΑΣΚΕ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Μπορεί η απήχηση του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία να έχει συρρικνωθεί, η ΠΑΣΚΕ, όμως, παρά τις απώλειες, διατηρεί τα σκήπτρα στα συνδικαλιστικά πράγματα της Θεσσαλονίκης


Picture 0 for Νίκη της ΠΑΣΚΕ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Με νίκη της ΠΑΣΚΕ ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ψήφισαν 493 από τους 502 εκλεγμένους αντιπροσώπους, που εκπροσωπούν 183 σωματεία. Η ΠΑΣΚΕ(ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό 42,1% χάνει 2 έδρες και παίρνει 13 από 15 έδρες που είχε στην προηγούμενη διοίκηση. Η Εργατική Ενότητα (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) διατηρεί τις 8 έδρες με 25,4%.

Η ΔΑΚΕ(ΝΔ) με ποσοστό 17% χάνει μια έδρα και παίρνει 5 από 6 έδρες που είχε. Το νέο ψηφοδέλτιο με τίτλο «Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία», που συγκροτήθηκε από συνδικαλιστές της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) και πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ παίρνει ποσοστό 14,5% και 5 έδρες. Η Αυτόνομη Παρέμβαση, υποστηριζόμενη μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην προηγούμενη διοίκηση, είχε 2 έδρες.
Σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση στη ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΚΕ με ποσοστό 53,68 λαμβάνει 8 έδρες, η Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία με ποσοστό 17,89 λαμβάνει 2 έδρες, η Εργατική Ενότητα με ποσοστό 15,78 λαμβάνει 2 έδρες και η ΔΑΚΕ με ποσοστό 11,05 παίρνει  2 έδρες.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΚΕ νομού Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, που αναμένεται να επανεκλεγεί εντός της εβδομάδας στη θέση του προέδρου του ΕΚΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης που για άλλη μια φορά ανέδειξαν την παράταξη της ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πρώτη δύναμη με το υψηλό ποσοστό 42,1% για τη διοίκηση του ΕΚΘ και 54% για την αντιπροσώπευση στη ΓΣΕΕ. Η ΠΑΣΚΕ συναισθανόμενη  το βάρος της ευθύνης, θα συνεχίσει να παλεύει απέναντι στις άδικες, άνισες και αναποτελεσματικές μνημονιακές πολιτικές, απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών, απέναντι σ’ αυτούς που διασπούν την παράταξη και το εργατικό κίνημα.
Παρόλο που ο αγώνας μας ήταν μονομέτωπος ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, η επίθεση κατασυκοφάντησης και ο πόλεμος λάσπης που δεχθήκαμε στο διάστημα αυτό από τις άλλες παρατάξεις ήταν πρωτοφανής. Μοναδικός στόχος τους ήταν η λεηλασία ψήφων της ΠΑΣΚΕ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες τα καταφέραμε και αντέξαμε γεγονός που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί, αλλά και να εξακολουθήσουμε να έχουμε την κύρια ευθύνη για τη λειτουργία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Από αύριο, η παράταξη μας συνεχίζει τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ανέργων".
Με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία» κάνει λόγο για άνεμο αλλαγής στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και καλεί όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις "σε αλλαγή σελίδας, ώστε να μπει τέλος σε όλες τις πρακτικές που γυρίζουν πίσω το συνδικαλιστικό κίνημα". 
ΠΗΓΗ:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου