Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Goldman Sachs: Η λιτότητα στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο και δεν αποδίδει - Αλλά η κυβέρνηση θα επιβάλλει τα νέα αυστηρά μέτρα για να λάβει την επόμενη δόση... Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει μια ελληνική έξοδο από το ευρώ



Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι φωνές εκείνες που χαρακτηρίζουν πλέον αναποτελεσματική τη συνεχιζόμενη επιβολή μέτρων λιτότητας στην ήδη ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία.
Μετά τη Credit Suisse, που σε πρόσφατη έκθεσή της ανέλυσε διεξοδικώς την ελληνική περίπτωση, προκειμένου να αποφανθεί αν η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή αποτελεί τη λύση στην κρίση χρέους, σειρά έχει η Goldman Sachs.
Όπως σημειώνει σε σημερινή έκθεσή της η Goldman Sachs, τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα κρίνονται πλέον αντιπαραγωγικά και αναποτελεσματικά, καθώς επιδεινώνουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αυξάνοντας την ύφεση. 
Κατά τον οίκο, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο, όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή. Πλέον τα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να αποδώσουν τα επιθυμητά οφέλη, αφού έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ανάπτυξη.
Αλλά όπως προβλέπει η Goldman Sachs, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα λιτότητας δεν αποδίδουν, η ελληνική κυβέρνηση θα τα υιοθετήσει, αφού χωρίς αυτά η Αθήνα δεν θα λάβει την πολυπόθητη επόμενη δόση του δανείου, ύψους 31,5 δισ. ευρώ.
"Η Αθήνα θα λάβει την επόμενη δόση πριν τελειώσει ο Νοέμβριος. Οι Ευρωπαίοι θέλουν  να στηρίξουν την Ελλάδα, αφού η Ευρωζώνη δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί το χειρότερο σενάριο για τη χώρα, ήτοι τη χρεοκοπία και την άτακτη έξοδό της από το ευρώ", σημειώνουν μεταξύ άλλων οι αναλυτές του οίκου. 
ΠΗΓΗ:.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου