Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ !..



Η Μέρκελ ζητά συμβιβασμό και μέση γραμμή πλεύσης μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013, ενώ την ίδια στιγμή ο Ολάντ και ο Ραχόι ζητούν συνολική λύση εδώ και τώρα, δηλαδή στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου. Η πλειοδοσία της Μαδρίτης και του Παρισιού είναι θετική για την Αθήνα, καθώς οι δύο ηγέτες στη χθεσινή συνάντησή τους στη γαλλική πρωτεύουσα τάχθηκαν ευθέως και χωρίς περιφράσεις υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και ζήτησαν ταυτόχρονα να αποφασισθεί στη Σύνοδο η έναρξη της πορείας προς την τραπεζική ένωση, κάτι που τη στιγμή αυτή προσλαμβάνεται ως casus belli από το Βερολίνο.
Η ρευστότητα στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς είναι πρωτοφανής, καθώς τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, κρατούν ταυτόχρονα ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με το Βερολίνο και την ίδια στιγμή δείχνουν να διαμορφώνουν ήδη το Μέτωπο του Νότου, το οποίο η Μέρκελ προσπαθεί να αποτρέψει: Πριν από λίγες ημέρες, η Γαλλία, η Γερμανία και η Πολωνία, στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους, δήλωσαν ότι επεξεργάζονται ρεαλιστική πρόταση για την τραπεζική ένωση, μια διατύπωση που άφηνε να εννοηθεί ότι θα γίνουν εκπτώσεις σε όφελος της Γερμανίας.
Η καθυστέρηση της προσφυγής της Ισπανίας στον Μόνιμο Μηχανισμό άφηνε την εντύπωση μιας ανίερης συμμαχίας Μαδρίτης-Βερολίνου, η πραγματικότητα είναι όμως από ό,τι φάνηκε πως πρόκειται απλά για συγκυριακή σύμπλευση της Μέρκελ με τον Ραχόι. Οι Ντράγκι και Μόντι, που εμφανίσθηκαν αρχικά ως Γερμανοί με ιταλικό διαβατήριο, πρωταγωνίστησαν τους τελευταίους μήνες στην πλαγιοκόπηση-απομόνωση του Βερολίνου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου