Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πρίνος: Στο «Περίμενε» η Energean Oil για Ανανέωση



Σε εκκρεμότητα παραμένειη χρονική επέκταση της σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Εnergean Oil, για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος πετρελαίου στον Πρίνο, γεγονός που αναστέλλει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία της εταιρείας και δημιουργείάμεσο κίνδυνο διακοπής της εκμετάλλευσης. Στην υπόθεση αυτή πουεκρεμμεί εδώ και χρόνια, έκανε παρέμβαση με επιστολή του ο πρώην υφυπουργός ΠΕΚΑ και γραμματέας της Κοιν. Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο οποίος ας σημειωθεί ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο με υπόδειξη του ΠΑΣΟΚ. 
Μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός στην επιστολή του τονίζει ότι η προεργασία για την υπογραφή της νέας σύμβασης είχε ολοκληρωθεί πριν από τις τελευταίες εκλογές, ενώ το κείμενο της σύμβασης είχε δοθεί στα κόμματα. Παρ΄όλα αυτά το θέμα βάλτωσε και δεν προχώρησε τίποτε. 
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day, οι εντολές από το Μαξίμου στους αρμόδιους υπουργούς, είναι να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης.Η παραχωρησιούχος εταιρεία έχει λάβει διαβεβαιώσεις αρμοδίως, ότι «σύντομα» θα κληθεί για διαπραγμάτευση επί του κειμένου της σύμβασης, χωρίς όμως να προσδιορίζεται τι σημαίνει το «σύντομα».
Αναφορικά με τη σκοπιμότητα της νέας σύμβασης, από την πλευρά της Εnergean Oil έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι το να ισχύσει για τον Πρίνο,το ίδιοκαθεστώτος που ισχύει και για τις άλλες "πετρελαιοπιθανές περιοχές", αποτελεί κατ΄αρχήν θέμα ίσης μεταχείρισης εκ μέρους του Δημοσίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου