Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Μυστικό έγγραφο της νομικής υπηρεσίας της Ε.Ε.: Η τραπεζική εποπτεία από την ΕΚΤ είναι παράνομη!



Αίσθηση προκαλεί νέο δημοσίευμα των Financial Times, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει… παράνομα τα σχέδια των Ευρωπαίων για σύσταση ενιαίου μηχανισμού εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών. Το σχέδιο σύστασης ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής εποπτείας στην Ευρωζώνη δεν είναι νόμιμο, σχολιάζουν οι FT, επικαλούμενοι διαρροή απόρρητου εγγράφου από τη νομική υπηρεσία της ΕΕ, την ώρα που τα όποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση κρίνονται υψίστης σημασίας για την επίλυση της κρίσης χρέους.
Το μυστικό έγγραφο που διέρρευσε από νομικούς συμβούλους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φέρεται να αναφέρει πως η ανάληψη από πλευράς ΕΚΤ του ρόλου τραπεζικής εποπτείας αντίκειται στη νομοθεσία της ΕΕ. Χωρίς αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ, τονίζεται στο εν λόγω έγγραφο, δεν είναι δυνατόν η ΕΚΤ να αναλάβει το ρόλο του τραπεζικού επόπτη στην Ευρωζώνη.  Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαμηνύουν στους FT πως το εν λόγω έγγραφο, στο οποίο φιλοξενούνται απόψεις νομικών, θα περιπλέξει τις προσπάθειες των Ευρωπαίων στην κατεύθυνση της σύστασης μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη…
Να σημειωθεί ότι το θέμα της τραπεζικής ένωσης θα βρεθεί στο επίκεντρο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου