Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πόλεμο» Από τις Τελωνειακές Αρχές της ΠΓΔΜ Εναντίον της Θυγατρικής τους στα Σκόπια Καταγγέλλουν τα ΕΛΠΕ



Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ, η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου στην ΠΓΔΜ, OKTA AD – Skopje με έκπληξη πληροφορήθηκε, στις 18.10.12, ότι οι Τελωνειακές Αρχές της πΓΔΜ ανήρτησαν στον ηλεκτρονικό τους ιστότοπο απόφαση για τη διακοπή της δυνατότητας χρήσης από την ΟΚΤΑ της απλουστευμένης διαδικασίας εισαγωγών – εξαγωγών προϊόντων πετρελαίου. 
Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ τονίζει ότι η απόφαση αυτή είναι αστήρικτη και, ως εκ τούτου, άδικη και επιζήμια αφού επηρεάζει την ομαλή τροφοδοσία με προϊόντα πετρελαίου των αγορών της πΓΔΜ και του Κοσόβου. 
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΚΤΑ είναι το μοναδικό διυλιστήριο στην ΠΓΔΜ και οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη των Σκοπίων. Το πλειοψηφικό πακέτο του διυλιστηρίου της ΟΚΤΑ εξαγοράστηκε το 1999 από τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την τεκμηρίωση της απόφασης αυτής είναι σαθρά και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Κατά συνέπεια, η ΟΚΤΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα διοικητικά και έννομα μέσα για την κατάρριψή τους. 
Αν και η απόφαση αυτή δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες και καθυστερήσεις στη διαδικασία εισαγωγής, η ΟΚΤΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της ομαλής και σύννομης τροφοδοσίας των αγορών. 
Η ΟΚΤΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική και εμπορική επιχείρηση της πΓΔΜ, με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξεως των 650.000.000 € και διακινεί περί τους 900.000 ΜΤ καυσίμων ετησίως, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της τοπικής αγοράς και της αγοράς του Κοσόβου. 
Πέρα από τις σημαντικές επενδύσεις, άνω των 80.000.000 € τα τελευταία χρόνια, προσφέρει και πολύπλευρο κοινωνικό έργο, με 675 θέσεις εργασίας και ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου