Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Mε συστατική από Κύπρο οι Βίκινγκς των πετρελαίων


Mε συστατική από Κύπρο οι Βίκινγκς των πετρελαίων
Η Petroleum Geo-Services συνεργάζεται ήδη από το 2006 με την κυπριακή κυβέρνηση πραγματοποιώντας έρευνες πέριξ της Μεγαλονήσου, έρευνες οι οποίες μάλιστα έχουν στεφθεί με επιτυχία.
Γέννημα-θρέμμα μίας εκ των μεγαλυτέρων πετρελαιοπαραγωγών χωρών παγκοσμίως (της Νορβηγίας) και εταιρεία απολύτως συνυφασμένη με τη νορβηγική ενεργειακή γιγάντωση των τελευταίων δεκαετιών, η Petroleum Geo-Services (PGS) επιλέχθηκε από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πραγματοποιήσει τις σεισμικές έρευνες για εξεύρεση πετρελαίου/υδρογοναθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.
Μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες θαλασσίων σεισμικών ερευνών παγκοσμίως -με «πλούσιο» στόλο, πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της και μεγάλη εμπειρία στον χώρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου (έχει αναλάβει ανάλογες αποστολές και στην Κύπρο)- η νορβηγική PGS αναμένεται να πιάσει δουλειά άμεσα, ενώ το ύψος της ελληνικής της επένδυσης υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω έρευνες προβλέπεται να ξεκινήσουν εντός του επόμενου μήνα και να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2012.
Θα ακολουθήσει η επεξεργασία των δεδομένων έως το καλοκαίρι του 2013, και η πώληση του τελικού πορίσματος στις όποιες ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές (πώληση από την οποία το ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται πως θα λάβει μερίδιο συνολικού ύψους ενδεχομένως μεταξύ 12-13 εκατ. ευρώ) κι όλα αυτά με στόχο οι πρώτες γεωτρήσεις να αρχίσουν το 2014.
Τα γραφεία της εταιρείας στο Οσλο
Τα γραφεία της εταιρείας στο Οσλο
Τα κριτήρια 
Η Petroleum Geo-Services επελέγει μεταξύ των συνολικά οκτώ εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αποστολή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου