Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ρωσία αναλαμβάνει να σώσει την Γη από τον Apophis



 Αν την γλυτώσουμε τον Δεκέμβριο του 2012 από την μεγάλη πλημμύρα και το τέλος του κόσμου κατά τους Μάγια, το 2029 μας περιμένει ο αστεροειδής Apophis που μας έχει βάλει στόχο από το 2004. 
 Η ακριβής ώρα της πιθανής Αποκάλυψης που θα δημιουργήσει ο Apophis με την σύγκρουση του στον πλανήτη μας είναι ήδη γνωστή από τους επιστήμονες που παρακολουθούν στενά την τροχιά του, ως και στο δευτερόλεπτο. Οπότε και αναμένεται την.....
Παρασκευή, στις 13 Απριλίου 2029, και στις 04.36 το πρωί, ώρα Γκρίνουιτς. 
 Ο αστεροειδής Apophis που κρύβει ενέργεια όσο 65.000 ατομικές βόμβες, με μάζα 50 εκατ. τόνων και διάμετρο 320 μέτρων θα διασχίσει την τροχιά της Σελήνης και θα κατευθυνθεί προς την Γη με ταχύτητα 45.000 χλμ/ώρα. 
 Οι Ρώσοι επιστήμονες ψάχνουν τρόπους για να προφυλάξουν τον πλανήτη από την Αποκάλυψη. Το σκεπτικό τους λέει πως τον τον πιθανό εχθρό πρέπει να τον γνωρίζεις προσωπικά, για αυτό σχεδιάζουν να στείλουν στον αστεροειδή Apophis ένα, όπως λέγεται, "ελκυστήρα βαρύτητας" όχημα τύπου "τρακτέρ" παρόμοιο με το rover που είναι τώρα στον Άρη.  Το οποίο και θα μελετήσει τη συμπεριφορά αυτού του κοσμικού σώματος, τη σύνθεση του και θα προσπαθήσει να εκτρέψει την τροχιά του αστεροειδή για να αποτρέψει ακόμα και την ελάχιστη πιθανότητα σύγκρουσης. Η αποστολή έχει προγραμματιστεί για το 2020. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου