Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Να επαναδιαπραγματευτούμε ένα νέο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ»



Μπορεί το πολιτικό σύστημα να μην έχει το  ανάστημα να επαναδιαπραγματευτεί με τους δανειστές την μη εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ήρθε όμως η ώρα των ίδιων των Ελλήνων πολιτών ή όσων τέλος πάντων αισθανόμαστε απελευθερωμένοι από τις κομματικές στάνες, να επαναδιαπραγματευτούμε εμείς μεταξύ μας, ένα νέο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ».

Το ισχύον πολιτικό σύστημα δεν είναι....
δημοκρατικό, ούτε καν αντιπροσωπευτικό. Τα πολιτικά πρόσωπα όλων των κομμάτων που συναποτελούν την πολιτική ολιγαρχία της χώρας κατέχουν ταυτόχρονα, τόσο τη θέση του εντολοδόχου, όσο και τη θέση του εντολέα. Με όχημα μια δυναστική και αρχηγική κομματοκρατία και με τη βοήθεια των μέσων που παρέχουν τα καθεστωτικά οικονομικά συμφέροντα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, έχουν διαιρέσει την κοινωνία σε τιμάρια και μας κατευθύνουν με τη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων. Μόνο που, σε όποιο κομματικό "δοχείο" και αν καταλήγουμε, το σύστημα είναι ήδη από πριν εκεί και έχει προετοιμάσει τη λύση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π.) που εμείς νομίζουμε ότι επιλέγουμε ελεύθερα με την ψήφο μας. Το πολιτικό προσωπικό όλων των αποχρώσεων, έχει πλήρως αυτονομηθεί από το λαό, έχει ταυτιστεί με την παρασιτική κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία και μαζί λειτουργούν ως νομείς των μόχθων των πολιτών. 

Αυτό το αντιδημοκρατικό, ετεροβαρές και δυναστικό «κοινωνικό συμβόλαιο» που εξασφαλίζει μια "λεόντια" σχέση υπέρ του πολιτικού στοιχείου και των εξωθεσμικών  συμφερόντων σε βάρος της κοινωνίας, θα πρέπει να καταργηθεί. Θα πρέπει όλοι μαζί να συζητήσουμε, να διαβουλευτούμε και να καταλήξουμε σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο και θα πάρει τη μορφή ενός ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ που θα εγκαθιδρύει για πρώτη φορά, μετά το 1821, πραγματική δημοκρατία, καθιστώντας την Ελλάδα μια ελεύθερη χώρα, ώστε να πάψουμε να είμαστε επιτέλους προτεκτοράτο της Βαυαροκρατίας. Μια δημοκρατία που θα έχει πρωτογενή πηγή κάθε εξουσίας τον λαό, όχι μόνο στα χαρτιά αλλά επί της ουσίας. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν εξαρτηθεί θεσμικά το πολιτικό προσωπικό από τις εντολές και τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι από τα συμφέροντα μιας δυναστικής παρασιτικής ολιγαρχίας.  
Μόνο έτσι θα έλθει οικονομική ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη, ασφάλεια και εθνική ανεξαρτησία στη χώρα, όταν δηλαδή ο ίδιος ο λαός είναι το αφεντικό στον τόπο του και η πρωτογενής πηγή κάθε εξουσίας. 
ΥΓ. Ήδη έχει γίνει μια πρώτη ενέργεια. Η κίνηση πολιτών «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» έχει ανοίξει ειδικό site  στην διεύθυνση http://dimosiadiavoulefsi.wordpress.com/ όπου οι πολίτες έχουν αρχίσει να καταθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με κάθε ένα από τα άρθρα του Συντάγματος που πρέπει να αλλάξουν. Όλοι μπορούμε εκεί ελεύθερα να συμμετάσχουμε στην διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, ενός νέου καταστατικού χάρτη του κράτους. 
ΠΗΓΗ:/hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου