Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μικρή Μείωση Κερδών για την Noble Energy το Β' Τρίμηνο του 2012



Ελαφρά υποχώρηση, κατά 0,7% σημείωσαν τα κέρδη δευτέρου τριμήνου του ομίλου εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου Noble Energy για το 2012. Αιτία της μείωσης είναι η αύξηση λειτουργικών δαπανών, μολονότι αυξήθηκε ο όγκος της παραγωγής. Επίσης, τα προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα, ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. 
Ειδικότερα, η Noble Energy ανακοίνωσε, στη διάρκεια του τριμήνου, κέρδη 292 εκατ. δολαρίων ή 1,58 δολαρίων ανά μετοχή από τα 294 εκατ. δολάρια ή 1,61 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 15% στα 966 εκατ. ευρώ. Οι λειτουργικές δαπάνες του ομίλου αυξήθηκαν 34%.
Ας σημειωθεί ότι η Noble πουλάει τα assets που δεν ανήκουν στον πυρήνα των δραστηριοτήτων για να στρέψει τις κεφαλαιακές της δαπάνες σε περιοχές με υψηλότερες αποδόσεις, όπως είναι η οριζόντια εξόρυξη στις ΗΠΑ και τα offshore projects στον Κόλπο του Μεξικού, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Δυτική Αφρική.
Η ανακοίνωση, εκ μέρους της Noble, τον περασμένο Δεκέμβριο, της ανακάλυψης μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου στο «Οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ, συμπλήρωσε μία σειρά επιτυχημένων εξορύξεων στην ευρύτερη Λεκάνη της Λεβαντίνης, στην Ανατλική Μεσόγειο. Η Noble, σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, έχει προβεί σε ανακαλύψεις στα ανοιχτά του Ισραήλ, του Λιβάνου και της Συρίας.
Τέλος, αναλυτές που είχαν πρόσφατα συμμετάσχει σε δημοσκόπηση της ThomsonReuters προέβλεπαν κέρδη 95 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 1 δισ. δολαρίων.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου