Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου - Νέες εξοντωτικές περικοπές συντάξεων και κοινωνικών παροχών



Την ώρα που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής η Κυβέρνηση τους βάζει για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο των περικοπών.
Οι αποφάσεις για νέες μειώσεις συντάξεων και κοινωνικών παροχών δεν είναι μόνο άδικες και αναποτελεσματικές αλλά δίνουν και τη χαριστική βολή σε όλους εκείνους που μέχρι σήμερα έχουν κάνει τις μεγαλύτερες θυσίες.
Η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε σκέψη ή πρόταση για περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων και απαιτεί και διεκδικεί την άμεση αποκατάσταση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να αναζητά τις εύκολες λύσεις των περικοπών ώστε να γίνει αρεστή στην Τρόικα, θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας αποκαθιστώντας τις αδικίες του παρελθόντος. Μέτρα που να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το εφιαλτικό πρόβλημα της φτώχειας, της ανεργίας και της παρατεταμένης ύφεσης, που θα ενισχύουν την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.
Τα συνδικάτα θα συνεχίσουν αγωνιστικά να διεκδικούν την ανατροπή αυτών των πολιτικών και θα δώσουν δυναμική απάντηση με κάθε τρόπο, αλλά και στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 8/9 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου