Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Υδρογονάνθρακες: τον Οκτώβριο οι σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη



«Ξεκλείδωσε» η διαδικασία για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και την νότια Κρήτη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, από τις αρχές της εβδομάδας ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τέσσερις από τις συνολικά οκτώ εταιρίες που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον συμμετοχής τον περασμένο Μάρτιο. Τα ονόματά τους δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμα.
Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΚΑ με κάθε εταιρεία ξεχωριστά και τώρα αναμένονται οι απαντήσεις τους για μια σειρά ζητημάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι.
Όταν ολοκληρωθεί αυτή η φάση η επιτροπή θα «βαθμολογήσει» τις υποψηφιότητες και θα υποβάλλει την τελική αναφορά της στην ηγεσία του υπουργείου, κάτι που αναμένεται το δεύτερο 15μερο του Αυγούστου.
Εφόσον δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, εκτιμάται ότι η ανάθεση θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο, ώστε να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες τον Οκτώβριο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Ιόνιο και νότια Κρήτη αντιμετωπίζονται ως ενιαία περιοχή. Επιδίωξη είναι να την αναλάβει μία εταιρία, ώστε να έχουμε μια ενιαία γεωλογική ερμηνεία, ωστόσο δεν αποκλείεται τελικά η ανάθεση να γίνει σε δύο εταιρίες.
Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για το διαγωνισμό του open door και την ανάθεση ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Κατάκολο, τον Πατραϊκό Κόλπο και τα Ιωάννινα.
ΠΗΓΗ:econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου