Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Θυγατρική της Israel Opportunity Εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Κύπρου



Η Cyprus Opportunity Energy, θυγατρική της Israel Opportunity, εισήγαγε τις μετοχές της στο χρηματιστήριο της Κύπρου την περασμένη εβδομάδα με αξία 14 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία φιλοδοξεί να προχωρήσει το 2013 σε δημόσια προσφορά, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που επικρατεί για το αέριο της Κύπρου.
Σημειώνεται ότι η Cyprus Opportunity ελέγχεται από Ισραηλινούς, Νορβηγούς και Κύπριους μετόχους, όπως οι Ρόνι Χαλμάν και Ούρι Αλμουντί, αλλά και ο όμιλος AGR που έχει υποβάλει πρόταση μαζί με την Cyprus για τα οικόπεδα 2 και 8 της κυπριακής ΑΟΖ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Globes του Ισραήλ, η Cyprus έχει αποκτήσει δισδιάστατα σεισμικά δεδομένα με βάση τα οποία έχει διεξάγει κάποιες πρώιμες αναλύσεις. Μάλιστα, η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι ακόμα και αν δεν εξασφαλίσει τον έλεγχο των οικοπέδων που επιθυμεί, θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον χώρο αυτό μέσω κοινοπρακτικών σχημάτων.
Τέλος, αναφέρουμε ότι η Israel Opportunity κατέχει μερίδια 5-10% σε πέντε από τα οικόπεδα Pelagic του Ισραήλ ( Aditya, Ishai, Lela, Yahav και Yoad), τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στο κοίτασμα Λεβιάθαν και στο οικόπεδο 12.
 ΠΗΓΗ:.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου