Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Πρόγραμμα Μετατροπής Τηγανελαίων σε Βιοντίζελ στον Εύοσμο



Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος συλλογής και μεταποίησης τηγανέλαιων πρόκειται να υπογράψουν την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 11.30 π.μ. στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Χαραλαμπίδης.
Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δραστηριοτήτων, δρομολογεί την υλοποίηση του προγράμματος περισυλλογής των χρησιμοποιούμενων οικιακών μαγειρικών ελαίων σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την παραγωγή βιοπετρελαίου (βιοντίζελ).
Η συλλογή των τηγανελαίων θα ξεκινήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και θα υλοποιηθεί από τους μαθητές του Δήμου, στις σχολικές τους μονάδες. Το λάδι που θα συλλέγεται, θα αποστέλλεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (εργαστήριο Θερμικών Συστημάτων και Βιοκαυσίμων του τμήματος Μηχανολογίας) όπου και θα ανακυκλώνεται, παράγοντας βιοντίζελ. Το σχολείο που θα συγκεντρώσει τις μεγαλύτερες ποσότητες τηγανέλαιων αλλά και οι μαθητές, θα επιβραβευθούν για την προσπάθεια τους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου