Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Δεν θα κόβουν το ρεύμα, αλλά θα κάνουν κατασχέσεις για το χαράτσι


Αλλάζει η… δαμόκλειος σπάθη: Παύει να «πλανάται» η απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος πάνω από τα κεφάλια όσων δεν θα πληρώνουν το χαράτσι για τα ακίνητα, αλλά παραχωρεί τη θέση της στο ενδεχόμενο κατασχέσεων.
Η πρώτη δόση του χαρατσιού του 2012 για τα ακίνητα ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι οποίοι θα ταχυδρομηθούν στις 28 και 29 Ιουλίου.
Το χαράτσι δεν το «συνοδεύει» πλέον η φοβέρα της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία κατά το πρόσφατο παρελθόν προσέκρουσε σε σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και σε εμφανή προβλήματα νομιμότητας- με αποκορύφωμα τη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απαγόρευσε την εφαρμογή του μέτρου.
Το χαράτσι συνοδεύεται όμως από την απειλή ότι θα γίνουν κατασχέσεις εισοδημάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων των πολιτών που δεν θα πληρώσουν.
Η Εφορία διαβεβαιώνει ότι διαθέτει όσα στοιχεία και μέσα χρειάζονται για να γίνουν οι σχετικές κατασχέσεις. Στις ΔΟΥ, άλλωστε, θα διαβιβάζονται οι απλήρωτες οφειλές και εκεί θα «δρομολογούνται» τα.. περαιτέρω.
Όπως είναι ήδη γνωστό αναφέρει η iefimerida.gr, σε πέντε δόσεις θα γίνει η αποπληρωμή του χαρατσιού του 2012, από το οποίο το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο προσδοκά είσπραξη ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΠΗΓΗ: marketbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου