Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ζωηρό ενδιαφέρον για τα λιγνιτικά πεδία στην Πτολεμαΐδα εκδηλώνουν οι Γερμανοί, λίγο πριν η

 

Ζωηρό ενδιαφέρον για τα λιγνιτικά πεδία στην Πτολεμαΐδα εκδηλώνουν οι Γερμανοί, λίγο πριν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώσει τις τελικές της προτάσεις για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και την παραχώρηση ορυχείων.
Πριν από λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα, με πρωτοβουλία του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος, του γενικού προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και αντιπροσωπίας του γερμανικού ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung, συνέδριο, όπου παρουσιάστηκαν πρακτικές για τη βιωσιμότητα της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και την επέκταση των ΑΠΕ, καθώς και ιδέες για τα αναγκαία νομοθετικά και διοικητικά μέτρα για την επιτάχυνση των επενδύσεων.
Το «παρών» στο συνέδριο έδωσε και ο εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για θέματα τεχνογνωσίας στην Ελλάδα Χανς Φούχτελ. Γερμανοί ειδικοί παρουσίασαν στο συνέδριο τις υποδομές εκμετάλλευσης της γεωθερμίας, που εγκαθίστανται σε παλαιά ορυχεία και μεταφέρουν θερμότητα από το εσωτερικό της γης σε θερμοκήπια.
Ο κ. Φούχτελ αναφέρθηκε στα περιθώρια συνεργασίας αυτοδιοικητικών φορέων Ελλάδας και Γερμανίας, και μίλησε για μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία και συνεργασιών ιδιαίτερα στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της αποκατάστασης των πρώην βιομηχανικών περιοχών και των εξαντλημένων ορυχείων, καθώς και της καινοτομίας μέσα από την ενεργειακή παραγωγή.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου