Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Τρόικα: Πρέπει να αρθούν οι στρεβλώσεις σε ρεύμα- καύσιμα


Στρεβλώσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε μια σειρά από τομείς, όπως στην ενέργεια, με συνέπεια να αυξάνονται οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς και στα καύσιμα, διαπιστώνει η τρόικα, όπως προκύπτει από σημείωμα που έχει αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο ΠΕΚΑ.
Στο ίδιο πλαίσιο, η τρόικα έχει αποστείλει τις τελευταίες ημέρες επιστολές σε όλα σχεδόν τα υπουργεία, επισημαίνοντάς τους για μια σειρά από αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, τα σημεία εκείνα όπου εντοπίζει έλλειψη ανταγωνισμού, με συνέπεια να επηρεάζεται το τελικό ύψος των τιμών.
Η ενέργεια και τα καύσιμα είναι μέσα σε αυτούς τους τομείς, καθώς επίσης τα τρόφιμα, η ιδιωτική εκπαίδευση, το ωράριο καταστημάτων, αλλά και επαγγέλματα, όπως αυτά των δικηγόρων, των ορκωτών λογιστών, των αρχιτεκτόνων και των μηχανικών.
Το σκεπτικό της τρόικας είναι ότι ένα μέρος από την υψηλή επιβολή φόρων το 2010 και 2011 λόγω του μνημονίου, θα έπρεπε λογικά να είχε απορροφηθεί από τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που συντελέστηκαν το τελευταίο εξάμηνο, (μείωση του κατώτατου μισθού, τη κατάργηση της μετενέργειας κ.λπ.), και που μείωσαν αισθητά το εργατικό κόστος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου