Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Γ. Μανιάτης για προγραμματικές, επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ & έρευνες πετρελαίου



Ισορροπημένες,  ρεαλιστικές και με προοπτική χαρακτήρισε ο νέος γραμματέας ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Μιλώντας στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός, περιέγραψε με ειλικρίνεια το «που βρισκόμαστε» και προσέγγισε με ρεαλισμό το «που μπορούμε να πάμε, σε βάθος τεσσάρων ετών». Το θέμα ωστόσο, όπως παρατήρησε, είναι η υλοποίηση ενώ μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, αποτελούν οι αποκρατικοποιήσεις.
Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση: Προτρέπουμε, υποστηρίζουμε, ελέγχουμε
Προσδιορίζοντας τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση ο νέος γραμματέας της ΚΟ μίλησε για το τρίπτυχο προτροπής, υποστήριξης και ελέγχου.
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, ορθά ο κ. Βενιζέλος ανέθεσε την ευθύνη παρακολούθησης συγκεκριμένων υπουργείων καθώς όπως είπε «το γεγονός ότι συμμετέχουμε στην κυβέρνηση με τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες»
Όσον αφορά στις προσπάθειες ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την βαθιά πεποίθηση ότι ένα μέρος του εκλογικού σώματος που δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ, αλλά ανήκει στον ευρύτερο χώρο του «άρχισε ξανά να μας ακούει και να μας ξανακοιτάει με προσμονή και προσδοκία»
Και το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα που έχει καταγραφεί, κατά τον ίδιο, είναι η χθεσινή μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην Εθνική Συνδιάσκεψη.
Αναφερόμενος στις χθεσινές αναφορές Βενιζέλου περί θράσους δεν θέλησε να αναφερθεί σε ονόματα.
Ωστόσο όπως είπε «αισθάνομαι ενοχλημένος από την προβολή που θέλουν να δώσουν στον εαυτό τους ορισμένοι άνθρωποι». Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε  ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για προσωπικές στρατηγικές καθώς η χώρα είναι σε πόλεμο».
Μπορούμε να χτίσουμε νέο παραγωγικό μοντέλο που να βασίζεται στον ορυκτό  πλούτο
Mε δεδομένη την εμπειρία του από τη θέση του αρμόδιου υπουργού σε θέματα ορυκτού πλούτου μίλησε για τεράστια άλματα που έχουν γίνει από τον Αύγουστο του 2011, στηριζόμενοι πάντα, όπως είπε,  στη βοήθεια στελεχών της δημόσιας διοικησης. 
Αναφερόμενος στο διεθνές ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε πρόσφατα για τις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού και Κατακόλου  μίλησε για πολλές καλές εκπλήξεις και  εκτίμησε ότι «αν προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς, θα έχει μπει πριν από το τέλος της χρονιάς το πρώτο γεωτρύπανο».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στα 40 δισ. ορυκτού πλούτου, μη αξιοποιημένου που έχει στη διάθεση της η χώρα μας.
Και όπως παρατήρησε:
Στις αρχές του 2011, δόθηκε εντολή σε μία επιτροπή καλών στελεχών του ΙΓΜΕ και του Υπουργείου να προσδιορίσουν σχετικές περιοχές. Ηδη, όπως συμπλήρωσε, προσδιορίστηκαν οι  120 και από αυτές επιλέχθηκαν οι πρώτες πενήντα.
Ο Γιάννης Μανιάτης, εκτίμησε ότι  ότι υπάρχει δυνατότητα για 3-4 διαγωνισμούς μέσα στο 2012 που θα αφορούν σε μεγάλα ορυχεία της χώρας και εμφανίσθηκε  απόλυτα βέβαιος ότι η Ελλάδα, μπορεί να φτιάξει τώρα ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που να βασίζεται στον ορυκτό πλούτο, με σεβασμό στο περιβάλλον και με πολλά δημόσια έσοδα. 
ΠΗΓΗ:/www.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου