Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

«Πιάστε τους λαθρεμπόρους καυσίμων»



Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος επανέφερε το θέμα της λαθρεμπορίας και νοθείας καυσίμων αναβαθμίζοντάς το σε ένα από τα πλέον μείζονα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν αυτή την ώρα την κοινωνία και την οικονομία. Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, ο Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για να πάψει η λαθρεμπορία καυσίμων να αποτελεί χέουσα πληγή και πηγή απώλειας εσόδων για το κράτος. Ο παράνομος τζίρος από αυτή τη δραστηριότητα κατά τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις ανέρχεται σε τουλάχιστον τρία δις ευρώ τον χρόνο. 


Στο θέμα της λαθρεμπορίας καυσίμων αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος την χαρακτήρισε πληγή που πρέπει να κλείσει. 

Η αναφορά στο ζήτημα της λαθρεμπορίας καυσίμων από βουλευτές και υπουργό Οικονομικών εν μέσω διαδικασίας για τις προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης καταδεικνύει με τον επισημότερο, αλλά και τον δραματικότερο τρόπο το πόσο δίκιο είχαν όλοι αυτοί οι οποίοι εδώ κι ένα χρόνο επιχειρούν να διατηρήσουν στην επικαιρότητα το πρόβλημα αυτό, έτσι ώστε κάποια στιγμή οι κρατικοί θεσμοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Αποτελεί δε, και την πλέον αποστομωτική απάντηση σε όλους εκείνους τους κύκλους και κυκλώματα που προσπάθησαν λυσσαλέα να απαξιώσουν αυτές τις αποκαλύψεις και να κυνηγήσουν εκείνους που ενεπλάκησαν στην αποκάλυψη των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής, είπε πως ο κ. Παπαδήμος στις 13 Ιανουαρίου του 2012, είχε τονίσει από το βήμα της Βουλής: «Αυτό που πρέπει να αλλάξετε είναι το αξιακό σύστημα». Το 2009, επεσήμανε ο κ. Μαρκόπουλος, πως οι εξαγωγές καυσίμων προς την ΠΓΔΜ ανέρχονταν σε 134 εκατ. δολάρια, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές από την Ελλάδα είναι 10 εκατ. Ελλάδα. «Πιάστε αυτούς πουκάνουν πρώτα το λαθρεμπόριο και μετά όλους τους άλλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση και συνεπώς στο μνημόνιο, είπε πως «έχουμε και το θέμα της λαθρεμπορίας καυσίμων» που πρέπει να αντιμετωπιστεί. 
ΠΗΓΗ:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου