Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ευρωπαϊκή Πρόταση για την Ασφάλεια Εξόρυξης Πετρελαίου και Φυσ. Αερίου


Η ευρωπαϊκή υπεράκτια βιομηχανία μπορεί να υπερηφανεύεται για την βελτίωση των επιδόσεων ασφάλειας, ωστόσο για να μειωθεί η πιθανότητα μεγάλου ατυχήματος έχει ετοιμαστεί μια πρόταση κανονισμού για την ασφάλεια των υπεράκτιων εξορύξεων, ενώ παράλληλα έχουν γίνει διαβουλεύσεις με την βιομηχανία με εισηγήσεις για την βελτίωση της πρότασης.

Είναι γνωστό ότι στην Ευρώπη το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου παράγεται μέσω υπεράκτιων δραστηριοτήτων, πολλές φορές σε δύσκολο περιβάλλον και σε μεγάλα βάθη. Μετά τα πρόσφατα ατυχήματα ιδιαίτερα το Deepwater Horizon στις ΗΠΑ το 2010 (11 θάνατοι), Montara στην Αυστραλία το 2009, Usumacinta στο Μεξικό το 2007 (22 θάνατοι) και σε εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλη την υφήλιο, περιλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φάνηκε η ανάγκη για την ανάληψη δράσης, λόγω ανεπάρκειας που παρουσιάζουν οι σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης κινδύνων.

Σοβαρά ατυχήματα και στην Ευρώπη Στο παρελθόν, η ευρωπαϊκή υπεράκτια βιομηχανία έχει δει κάποια σοβαρά ατυχήματα. Τον Ιούλιο του 1988, 167 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Piper Alpha με αποτέλεσμα να γίνουν σημαντικές αλλαγές τόσο της πολιτικής όσο και της νομοθεσίας για την ασφάλεια των υπεράκτιων δραστηριοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου όπως και άλλων χωρών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου