Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

2013: Κάτω οι φόροι, πάνω το ρεύμα!


Ένας φιλόδοξος στόχος, να μην υπάρξουν επιβαρύνσεις το 2013 από τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού για τους καταναλωτές ή έστω αυτές να είναι μικρές, βρίσκεται πίσω από τις χθεσινές αναφορές Παπαγεωργίου για κατάργηση από τους λογαριασμούς των χρεώσεων υπέρ τρίτων, δηλαδή των δημοτικών τελών και του τέλους ΕΡΤ.

Το σκεπτικό είναι ότι εφόσον καταστεί δυνατή η ελάφρυνση του λογαριασμού της ΔΕΗ, (δια μέσω της αποσύνδεσης για παράδειγμα των δημοτικών τελών και του τέλους ΕΡΤ), αυτή η μείωση των επιβαρύνσεων υπέρ τρίτων θα καταφέρει να αντισταθμίσει τη βέβαιη όπως όλα δείχνουν, και μάλιστα σημαντική αύξηση που θα αναγκαστεί να εγκρίνει το υπουργείο στα τιμολόγια από τον Ιανουάριο το 2013.

Και λέμε σημαντική, αφενός γιατί τα στοιχεία που κατέθεσε πρόσφατα η ΔΕΗ στη ΡΑΕ δείχνουν αύξηση για φέτος 29,8% στο κοστολογικό της κόστος, αφετέρου γιατί από το β’ 6μηνο του 2013 απελευθερώνονται τα τιμολόγια και στη Χαμηλή Τάση. Συν φυσικά το γεγονός ότι το 2013 θα είναι χρονιά που κάθε ευρωπαϊκή επιχείρηση ηλεκτρισμού θα επιβαρυνθεί με την εξ ολοκλήρου αγορά των δικαιωμάτων ρύπων που θα χρειασθεί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου