Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Κύπρος: Τερματικό με Noble και παραθυράκι για άλλους



Ο κύβος ερρίφθη για την κυπριακή πλευρά που εκτός απροόπτου προχωρά σε δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου αρχικά με την εταιρεία Noble αφήνοντας όμως ανοικτό παράθυρο για συμμετοχή και άλλων εταιρειών.
Οι επαφές που είχε το υπουργείο Εμπορίου με τη Noble το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως θα έχουν θετική κατάληξη τόσο σε σχέση με τον αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην ξηρά όσο και σε σχέση με τη κατασκευή εργοστασίου LNG στο οποίο θα συμμετέχει και η αμερικανική εταιρεία. Η Κυπριακή Δημοκρατία, πέραν από τη συμμετοχή της Noble θα ζητήσει και εκδήλωσει ενδιαφέροντος από στρατηγικό επενδυτή.
Για το τερματικό όπως ανέφερε στο ''Cyprus Natural Gas Conference'', που διοργάνωσε η ΙΜΗ την Πέμπτη ο Νεοκλής Συλικιώτης οι εταιρείες που θα έχουν τα δικαιώματα στα υπόλοιπα οικόπεδα θα έχουν προτεραιότητα συμμετοχής. «Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μία κοινοπραξία εταιρειών στην οποία θα συμμετέχει το κράτος μέσω της κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων. Η κυβέρνηση θα εκπροσωπείται μέσω της κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων η οποία αναμένεται να συσταθεί σύντομα. Ήδη, η Νομική Υπηρεσία ετοιμάζει το καταστατικό λειτουργίας αυτής της εταιρείας της οποίας το ΔΣ θα αποτελείται από 5-7 άτομα με θητεία 4 ή 5 χρόνων".
Απαντώντας σε ερώτηση στο συνέδριο, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε πως στόχος του από την μέρα.................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου