Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου





Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, θέλει να εκφράσει την δικαίωσή του, καθώς μετά από το Δελτίο Τύπου – Καταγγελία που δημοσιεύσαμε στις 30/5/12, εξαναγκάσαμε την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ο.Λ.Ε. μετά από έξι ολόκληρους μήνες στο τιμόνι της προεδρίας να απολογηθεί και να διατυπώσει τις πρακτικές που άσκησε απέναντι στους εργαζόμενους κάνοντας πράξη μονομερώς και αδίκως όλους εκείνους τους αντεργατικούς νόμους που νομοθέτησε η προηγούμενη Ελληνική Κυβέρνηση, δίχως να επιδείξει ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας έτσι όπως όφειλε, και λέμε έτσι όπως όφειλε καθώς η κα Γιάννα Κριεκούκη τυγχάνει να είναι και πολιτικό πρόσωπο με αναφορές στην τοπική κοινωνία της περιοχής μας και στην παρούσα φάση ως Πρόεδρος του Ο.Λ.Ε. θα έπρεπε να επιδείκνυε πολιτικές πράξεις και συμπεριφορές, οι οποίες θα ήταν σε πλήρη ισορροπία και αντιστοιχία μεταξύ των αντεργατικών νόμων και των συναδέλφων μας εργαζομένων στον Ο.Λ.Ε. που πλήττονται από αυτούς.
Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στην κα Κριεκούκη που επικαλείται συνέχεια τους νόμους του κράτους, ότι ο συνάδελφός της Φιλιππάκος Πρόεδρος στην ΕΑΒ,  είπε ότι «εγώ δεν εφαρμόζω  ενιαίο μισθολόγιο και πάρτε την παραίτησή μου».   Γιατί ο Νόμος λέει πως αν από ενέργειες του Δ.Σ. υποστεί βλάβη ο Οργανισμός που παρίσταται υπάρχουν και τότε ποινικές ευθύνες.
Αυτόν το Νόμο γιατί δεν της τον έδειξε ο νομικός της σύμβουλος, ο λαλίστατος;
Στην ΣΤΑΣΥ (λεωφορεία) υπέγραψαν σύμβαση γιατί η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα διέλυε την εταιρεία.  
Αλήθεια δεν μας είπε η κα Κριεκούκη, ζήτησε εξαίρεση με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο κατάλαβε εκ των υστέρων ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ενιαίο μισθολόγιο, παρά μόνο στα Υπουργεία;
Εξ’ άλλου επειδή είναι διορισμένη σε αυτή την θέση, θα μπορούσε να υποβάλλει την παραίτησή της και το θέμα να το έλυνε η νέα Διοίκηση που θα τοποθετηθεί από τη Νέα Κυβέρνηση, η οποία σίγουρα θα νομοθετήσει διαφορετικά γιατί αυτό απαίτησε ο Λαός.   Απεναντίας, με την εμμονή στην καρέκλα, οι εργαζόμενοι του ΟΛΕ λαμβάνουν σήμερα μηδέν αποδοχές.
Σε ό,τι αφορά την παράθεση όλων των Νόμων, έχουμε να πούμε ότι καλή η προσπάθεια να επιδείξει και νομικές γνώσεις, αλλά όλα αυτά εμείς τα ξέραμε πριν ψηφιστούν, τα αντιπαλέψαμε και θα συνεχίσουμε μέχρι την κατάργησή τους.
Στη συνέχεια σε ότι αφορά τον συνεργάτη της κας Γιάννας Κριεκούκη Λογιστή του Ο.Λ.Ε. κο Γιώργο Νικολακάκη, του δίνουμε ένα Μεγάλο Μπράβο, Συγχαρητήρια και του λέμε Άξιος ο Μισθός που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια από όλες τις διοικήσεις του Ο.Λ.Ε., καθώς αποτυπώνει επακριβώς και στο ακέραιο όλα εκείνα που ευαγγελίζονται οι νόμοι και που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα του Ο.Λ.Ε.  εις βάρος των εργαζομένων.
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας δεν θα ασχοληθεί ξανά με τον συγκεκριμένο «άξιο» λογιστή.   Δεν έχουμε να του πούμε τίποτε άλλο.   Θα χρειαστεί όμως να μας πει αυτός πολλά περισσότερα στα έδρανα της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την προβοκατόρικη στάση του, να μας αποκαλέσει «συνδικαλιστικούς απατεώνες» μπροστά σε εργαζόμενους του Ο.Λ.Ε., εξυπηρετώντας για άλλη μία φορά τα συμφέροντα του εργοδότη.   Παρεπιπτόντως, όλως τυχαίως και ο κος Νικολακάκης τυγχάνει να είναι πολιτικό πρόσωπο.
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θέλει να δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν ανακαλούμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν δεχόμαστε υποδείξεις πάνω σε όλα εκείνα που έχουμε καταγγείλει, καθώς δεν είναι ούτε συκοφαντίες ούτε ανακρίβειες.   Δυστυχώς είναι μία ζοφερή πραγματικότητα.
Όμως πάντα ασπαζόμενοι την αρχή του διαλόγου είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε έστω και τώρα με τον οποιονδήποτε το επιθυμήσει, προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση για όλους τους εργαζόμενους του Θριάσιου Πεδίου, γιατί οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί ή άψυχα αντικείμενα όπως τους θεωρούν κάποιοι.
Τιμούμε την εμπιστοσύνη τόσο των εργαζομένων του Ο.Λ.Ε. όσο και των εργαζομένων του Θριάσιου Πεδίου για την πίστη τους στο πρόσωπό μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον ανιδιοτελή Μαραθώνιο αγώνα δρόμου της πάλης ενάντια στους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, που στόχο έχουν την κατακερμάτιση των δικαιωμάτων μας, οδηγώντας μας στο μονόδρομο της εξαθλίωσης.    


Για τη Διοίκηση


                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                  ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                                       ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:


Βουλευτές περιοχής, Αντιπεριφέρεια, Δήμο Ελευσίνας


Σωματεία μέλη ΕΚΕ-ΔΑ, Τοπικό Τύπο 
ΠΗΓΗ:www.ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου