Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Διστάζουν να έρθουν οι ξένες εταιρείες στους διαγωνισμούς για τα πετρέλαια




Τον κίνδυνο αποτυχίας αντιμετωπίζουν οι διαγωνισμοί για Πατραϊκό κόλπο, Ιωάννινα και Κατάκολο καθώς οι ενδιαφερόμενοι διστάζουν να συμμετάσχουν. Στον αέρα και οι σεισμικές έρευνες, ενώ καθυστερεί η στελέχωση του Ειδικού Φορέα.
Στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με την προκήρυξη, λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών από εταιρείες έρευνας υδρογονανθράκων για τις τρείς περιοχές, Ιωάννινα, Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο που «έβγαλε» σε διαγωνισμό η χώρα μας μετά από ακινησία 15 ετών. Σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες του energypress, ενώ το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών υπήρξε εξαρχής έντονο, μετά τις εκλογές το κλίμα έχει μεταστραφεί εντελώς και είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος αποτυχίας του εγχειρήματος.
Την επιφυλακτικότητά τους που σχετίζεται αποκλειστικά με το ρευστό πολιτικό περιβάλλον (που γίνεται ακόμα πιο ρευστό μετά την προκήρυξη νέων εκλογών), έχουν διαμηνύσει κάποιες από τις σοβαρότερες εταιρείες που έχουν πάρει στοιχεία από το data room, τόσο στους αρμόδιους του υπουργείου Περιβάλλοντος όσο και σε Έλληνες συνομιλητές και συνεργάτες τους. Ας σημειωθεί δε ότι την περίοδο αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να φτιάχνουν τους φακέλους τους, δουλειά σύνθετη και κοστοβόρα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου