Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, Ηράκλειο Σάββατο 26 Μαΐου 2012, Χανιά


ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΛΑΔΟΣ
ΤΕΕ/ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΕΕ/ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ



Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, μετά την επιτυχία της Ημερίδας που διοργάνωσε με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 19 Ιανουαρίου 2012, αποφάσισε την επανάληψή της και σε άλλες πόλεις της Χώρας και στην Κύπρο.
      Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με τα Τμήματά του στην Ανατολική και Δυτική Κρήτη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν Διημερίδα με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, στην Αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο) και το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Παπανδρέου 70, Χανιά). Ώρα έναρξης: 9:30.
Σκοπός της Διημερίδας είναι η ανασκόπηση των μέχρι σήμερα ερευνητικών εργασιών και η παρουσίαση της υπάρχουσας κατάστασης όσον αφορά την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, των βημάτων που θα ακολουθήσουν (παραχωρήσεις κλπ), του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για τη χώρα σε σχέση και με την πετρελαϊκή αγορά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τέλος των δυνατοτήτων για αξιοποίηση του Επιστημονικού Δυναμικού της χώρας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Επίσης, στο σκοπό της Διημερίδας εντάσσεται και η συμβολή στη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής πολιτικής στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο.
Οι βασικές θεματικές ενότητες της Διημερίδας είναι οι ακόλουθες:
  1. Το εκτιμώμενο πετρελαϊκό δυναμικό – Η υφιστάμενη εμπειρία - Η αξιολόγηση του επενδυτικού περιβάλλοντος - Οι γεωπολιτικές παράμετροι -Το θεσμικό πλαίσιο.
  2. Παρουσίαση μελετών σχετικών με την ύπαρξη Υδρογονανθράκων στην Κρήτη.
  3. Τεχνολογίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου