Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στα 45 Εκατ. Ευρώ τα Κέρδη των ΕΛΠΕ το Πρώτο Τρίμηνο του 2012





Ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 28,2 εκατ. ευρώ,  τα κέρδη των ΕΛ.ΠΕ.  στο α' τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκαν στα 45 εκατ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση. Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη του ομίλου έφτασαν τα 71 εκατ. ευρώ ανήλθαν ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε 108 εκατ. (δημοσιευμένα) και στα 75 εκατ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΠΕ, η βελτίωση των ενδεικτικών διεθνών περιθωρίων διύλισης για σύνθετα διυλιστήρια (FCC) στο Α΄ τρίμηνο αντισταθμίστηκε από την πτωτική εγχώρια αγορά ως αποτέλεσμα της εφαρμογής νέων μέτρων λιτότητας και της αυξημένης αβεβαιότητας. 
Η εγχώρια ζήτηση πετρελαιοειδών υποχώρησε κατά 12% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω μειωμένων πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε άλλες επιλογές (κυρίως ηλεκτρικό ρεύμα), αντιδρώντας στην αυξημένη φορολογία και τις συνθήκες ρευστότητας. 
Παρά την αρνητική συγκυρία, ο Όμιλος διατήρησε τη θετική του επίδοση με Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA στα € 75 εκ. (+5% έναντι Α’ τριμήνου 2011), κυρίως λόγω μείωσης εξόδων, των έργων βελτίωσης ανταγωνιστικότητας και αυξημένων εξαγωγών. 
Τα Συγκρίσιμα Καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα € 45 εκ. (+1% έναντι Α’ τριμήνου 2011), επηρεασμένα από τη συνεισφορά των συμμετοχών σε ΔΕΠΑ και Elpedison και τα μειωμένα χρηματοοικονομικά έξοδα λόγω μειωμένου κεφαλαίου κίνησης σε σχέση με πέρυσι.
Τα δημοσιευμένα Καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €71 εκ...........ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου