Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: Τι προβλέπουν οι νέες Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας


Την Τετάρτη 27-5-2015 με την υπογραφή της ΕΣΣΕ (Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) του ΑΔΜΗΕ, ολοκληρώθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που ξεκίνησαν με την υπογραφή στη ΔΕΗ της 27 Φεβρουαρίου και συνεχίστηκε με την υπογραφή στο ΔΕΔΔΗΕ της 30 Απριλίου.

Με αφορμή την υπογραφή, η ΕΤΕ-ΔΕΗ προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

Η ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ και η Ομοσπονδία έκαναν το καλύτερο δυνατό για τους εργαζόμενους, στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν ένα εχθρικό περιβάλλον από «φυσικούς» και «απρόσμενους» αντιπάλους, εντός και εκτός ΔΕΗ.

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ...

Απλά και καθαρά ήταν όλα κι ο λαός πίστεψε, ονειρεύτηκε, εμπιστεύτηκε!




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2015 για την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΔΣΣ): «To ΔΝΤ πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις στις συντάξεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην Ελλάδα»

IUTC
Να βάλει τέλος στις παράλογες απαιτήσεις για συνέχιση της πολιτικής λιτότητας, καλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΣΣ, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στη ΓΣΕΕ και στους Έλληνες εργαζόμενους και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα δραματικά αποτελέσματα από την συνέχιση, όπως επισημαίνει, των απαιτήσεων για παράλογη λιτότητα και απορρυθμιστικές μεταρρυθμίσεις.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος....

Ξεκίνησε η διαδικασία απόδοσης ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα ΕΛΠΕ


Έχει ξεκινήσει από τα Ελληνικά Πετρέλαια - και βρίσκεται σε εξέλιξη - η διαδικασία απόδοσης ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου στις 8 Μαΐου 2015, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ομίλου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ήδη...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΚ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου της Ελληνικά Καύσιμα, η οποία διεξήχθη στις 14 Μαΐου του 2015 στα Κεντρικά Γραφεία στο Μαρούσι και η οποία  βρέθηκε σε απαρτία, αποφασίστηκε ομόφωνα, να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, να διεκδικήσει τη δομική αλλαγή της προηγούμενης ΕΣΣΕ και μέσα στο πλαίσιο της ισότιμης μεταχείρισης των εργαζομένων στον ίδιο Όμιλο με κοινό αντικείμενο εργασίας,  να ζητήσει να έχει την ίδια σύμβαση  με αυτή της άλλης Εμπορίας του Ομίλου.


Η ομόφωνη απόφαση της Γενική Συν. δίνει το στίγμα της αποφασιστικότητας και της δυναμικότητας με την οποία το ΔΣ θα διεκδικήσει την παραπάνω απόφαση.

Έχασες το δρόμο φίλε....


Όταν ξεκινάς με επιλεκτική αμνησία ,συνεχίζεις με την στρατηγική ,για την θέση της καρέκλας σου, επιβραβεύεις με την στάση σου όλες τις μειώσεις των εργαζομένων ( οικονομικές  η'' οργανωτικές ) και σήμερα μετά από αυτό τραγικό δυστύχημα δεν έχεις ούτε την ευθιξία να παραιτηθείς αλλά ούτε το ανάστημα να ζητήσεις ένα μεγάλο συγνώμη τότε φαίνεται πως έχασες το δρόμο φίλε..... 

Η ασφάλεια ηλεκτροδότησης και πώς να τη χάσετε. Μέρος 3ο: η περίπτωση της Βρετανίας.


Στις προηγούμενες αναρτήσεις είδαμε πώς οι αποφάσεις των πολιτικών επηρέασαν αρνητικά την ασφάλεια ηλεκτροδότησης τόσο της Ελλάδας όσο και της Γερμανίας. Σήμερα βλέπουμε την περίπτωση της Βρετανίας, που έχει τις δικές της ιδιομορφίες, αλλά καταλήγει σε παρόμοιες καταστάσεις: οι πολιτικές αποφάσεις να επηρεάζουν σοβαρά την ασφάλεια ηλεκτροδότησης και οι μηχανικοί να τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα.

Όλα φυσικά ξεκινούν απ' την πολιτική της ΕΕ όχι απλά να...

Στο στόχαστρο Λάτση - Cosco μπαίνει η Χαλυβουργική

Στο στόχαστρο Λάτση - Cosco μπαίνει η Χαλυβουργική
Στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτών μπαίνει μία από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Λάτσης και Cosco έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της Χαλυβουργικής, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ενώ έχει ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 100 εργαζομένων της. 
Αν και οι συζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται...

Αποκαλυπτικό βίντεο: UFO παρακολουθεί αστροναύτες κοντά στο διαστημικό σταθμό

Αποτέλεσμα εικόνας για Αποκαλυπτικό βίντεο: UFO παρακολουθεί αστροναύτες κοντά στον διαστημικό σταθμό
Η εικόνα μιλά από μόνη της. Οι Reid Wiseman και Alexander Gerst, δύο αστροναύτες από τον Ευρωπαϊκό Σταθμό Διαστήματος, είχαν βγει έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να κάνουν μια σειρά επισκευών.

Το βίντεο της NASA, όπου έχει διάρκεια πέντε λεπτών, καταγράφει ...

Καθαρά κέρδη 41,7 εκατ. παρουσίασε η Μότορ Οϊλ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μότορ Οϊλ
Στην κερδοφορία επέστρεψε ο όμιλος Mότορ Οϊλ το πρώτο τρίμηνο του 2015, πετυχαίνοντας καθαρά κέρδη 41,68 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 8,25 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες λογιστικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε χθες ο όμιλος.
Ο κύκλος εργασιών εμφανίζεται...

Οι δραστηριότητες της Energean, υπό το φάσμα της χρεοκοπίας και του Grexit, στους Financial Times


Η καθημερινότητα τεσσάρων εταιρειών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η πετρελαϊκή Energean Oil & Gas, υπό το φάσμα της χρεοκοπίας και του Grexit, περιγράφεται λεπτομερώς σε χτεσινό ρεπορτάζ των Financial Times.

Όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό (Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα στα  Αγγλικά), «η καθημερινή δραστηριότητα της Energean, της ελληνικής εταιρείας που παράγει 1.800 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από κοίτασμα στο Βόρειο Αιγαίο συνεχίζεται σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε στην Αθήνα.

Το νεοαποκτηθέν πλωτό γεωτρύπανο της Energean αναμένεται ...

Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους – Κρίθηκε αντισυνταγματική

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους – Κρίθηκε αντισυνταγματική
- Η απόφαση είναι δεσμευτική για το κράτος και πρέπει άμεσα να σταματήσει η παρακράτηση

- Η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς στις συντάξεις δεν έχει αναδρομική ισχύ
- Έμμεση αύξηση στη σύνταξη κάθε μήνα για τους συνταξιούχους λόγω της μείωσης στο φόρο

Τα πάνω κάτω φέρνει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που βάζει τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης κρίνοντάς την αντισυνταγματική. Η απόφαση αφορά....