Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τι αλλάζει στην προκαταβολή φόρου

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι αλλάζει στην προκαταβολή φόρου
Αλλαγές στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος που βεβαιώνεται με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης φέρνει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που βρίσκεται σε φάση σύνταξης και αφορά στην εφαρμογή των άρθρων 69 και 70 του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος.

Για την προκαταβολή φόρου θα μετρά πλέον ..

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ η συνεισφορά της Energean σε Δημόσιο και Καβάλα στα οκτώ χρόνια του Πρίνου


Η συνεισφορά της Energean Oil & Gas στο Δημόσιο και στην τοπική κοινωνία της Καβάλας ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ στη διάρκεια της 8ετίας κατά την οποία η εταιρεία λειτουργεί τις εγκαταστάσεις του Πρίνου, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της. Επιπλέον, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 1.000 πολίτες απασχολούνται καθημερινά άμεσα και έμμεσα με άξονα την πετρελαϊκή δραστηριότητα της περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια ημερίδας..

Ο πόλεμος του πετρελαίου μεταφέρεται στη θάλασσα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Εντάσεις στην Άπω Ανατολή, την Καραϊβική, τη Μεσόγειο. Η αφορμή κοινή: τα υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με έναν πλανήτη όλο και πιο διψασμένο για ενέργεια, οι ανταγωνισμοί μεταξύ κρατών αναζωπυρώνονται σε μακρινές θαλάσσιες εκτάσεις και οι συμφωνίες για το Δίκαιο της θάλασσας δεν επαρκούν για τη διευθέτηση των αντιδικιών.

Του Michael T. Klare*

Στις αρχές του Μαΐου 2014, η εγκατάσταση της πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου HYSY-981 στα αμφισβητούμενα ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας πυροδότησε πολλές εικασίες σχετικά με τα κινεζικά κίνητρα. Στα μάτια αρκετών δυτικών παρατηρητών..

ΗΠΑ: Σημαντικό το τερματικό LNG της Βόρειας Ελλάδας και ο αγωγός IGB


Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την ενέργεια στην περιοχή της Ευρασίας, Άμος Χόκσταϊν, παρότρυνε τα κράτη της ΝΑ Ευρώπης να δημιουργήσουν νέες διασυνδέσεις φυσικού αερίου προκειμένου να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη Ρωσία, παρά να κάνουν συμφωνίες για αγωγούς-μαμούθ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Σερβία και η Κροατία που «πόνταραν» στην κατασκευή του South Stream, τον οποίο στη συνέχεια ακύρωσε η Μόσχα ώστε να προωθήσει τον Turkish Stream.

«Μου είναι δύσκολο να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ του Turkish Stream και του South Stream εκτός από το όνομα και την λίγο διαφορετική όδευση», τόνισε ο Χόκσταϊν σε συνέδριο. Σύμφωνα με τον ίδιο..

ΕΛΠΕ: Προοπτικές 2015 και μερισματική πολιτική...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Σε ότι αφορά το μέρισμα οι υψηλές ζημιές των αποθεμάτων αναστέλλουν την πιθανότητα διανομής μερίσματος για την περυσινή χρήση... Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει εκ νέου η διανομή προμερίσματος, εφόσον η εταιρία συνεχίσει την καλή πορεία των αποτελεσμάτων της στην φετινή χρήση. 

Το 2015 ξεκινάει με προγραμματισμένες επενδύσεις 136 εκατ. ευρώ, ενώ οι επαναλαμβανόμενες εξοικονομήσεις αναδιάρθρωσης από την χρήση που τελείωσε πέρυσι εκτιμώνται σε 24 εκατ. ευρώ. Εξαιρετικές προοπτικές για ένα δυνατό πρώτο τρίμηνο... Το περιβάλλον στα περιθώρια διύλισης παραμένει ευνοϊκό στο δίμηνο (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) και σε συνδυασμό με τις ικανοποιητικές καταναλώσεις της εγχώριας αγοράς διαμορφώνουν εξαιρετικές προοπτικές για ένα δυνατό πρώτο τρίμηνο δεδομένης της μη ύπαρξης νέων ζημιών από αποτίμηση αποθεμάτων. 

Εφόσον δε ο Μάρτιος κλείσει στα τρέχοντα επίπεδα τιμών για το αργό πετρέλαιο, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και έκτακτα κέρδη από την αποτίμηση των αποθεμάτων ενισχύοντας έτσι λογιστικά τα ίδια κεφάλαια


ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Εργολαβικές εταιρείες: πώς απομυζούν Δημόσιο και εργαζόμενους


Υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που έζησαν ένα Μνημόνιο πριν καν αυτό εγκαθιδρυθεί από την τρόικα. Αυτοί οι εργαζόμενοι, στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης, αλλοδαποί και Ελληνες, ζουν τα τελευταία 5 χρόνια, σχεδόν αδιαμαρτύρητα, ένα δεύτερο, πιο επώδυνο καθεστώς απόλυτης εργασιακής εκμετάλλευσης.

Θύματα ενός πάρτι εργολαβικών εταιρειών, που μετατρέπονται σε μικρούς ιδιωτικούς ΟΑΕΔ, βιώνουν καθημερινά την απόφαση του κράτους να παραχωρήσει στους ιδιώτες σημαντικούς τομείς, στερώντας τα δημόσια κτίρια από μόνιμους ή συμβασιούχους εργαζόμενους. Με τη σκέψη σε αυτούς...

Η Βιοχάλκο ετοιµάζει «απόδραση» - Τα "δώρα" που της προσφέρουν για να...ξενιτευτεί

Η Βιοχάλκο ετοιµάζει «απόδραση» - Τα "δώρα" που της προσφέρουν για να...ξενιτευτεί

Σηµαντικές συναντήσεις µε αξιωµατούχους της βρετανικής κυβέρνησης πραγµατοποίησε πολύ πρόσφατα ο γιος του «πατριάρχη» του Οµίλου της Βιοχάλκο, Νίκου Στασινόπουλου, Μιχάλης, µε στόχο τη µεταφορά στο εξωτερικό µέρους της ελληνικής παραγωγής της εταιρείας.
Οπως αναφέρουν διασταυρωµένες πληροφορίες....

Στα χαρακώματα οι παραγωγοί πετρελαίου

Στα χαρακώματα οι παραγωγοί πετρελαίου - ΦΩΤΟ
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν περίπου μια εκατοστιαία μονάδα στις ασιατικές αγορές τη Δευτέρα, αφότου η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο, ότι δεν θα μειώσει μονομερώς την παραγωγή της για να υπερασπιστεί την πτωτική τάση των διεθνών τιμών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με δεδομένο ότι οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να πέφτουν....