Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Η αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη: Έκθεση





 Η μέση παραγωγή σχιστόλιθου των ΗΠΑ ανά πηγάδι μπορεί να έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, αλλά αυτές οι τρελές ημέρες ανάπτυξης είναι πλέον πίσω μας, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που..

δημοσιεύθηκε την Τρίτη από την Enverus Intelligence Research (EIR), θυγατρική της Enverus.

«Η βιομηχανία σχιστόλιθου των ΗΠΑ είχε τεράστια επιτυχία, διπλασιάζοντας περίπου την παραγωγή από τη μέση πετρελαιοπηγή την τελευταία δεκαετία, αλλά αυτή η τάση έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Dane Gregoris, συγγραφέας εκθέσεων και διευθύνων σύμβουλος στο EIR.

Οι καμπύλες μείωσης της παραγωγής -ή ο ρυθμός με τον οποίο η παραγωγή μειώνεται με την πάροδο του χρόνου- έχουν αυξηθεί περισσότερο από τη μισή ποσοστιαία μονάδα ετησίως από το 2010, αποκάλυψε η έκθεση, και ο Enverus αναμένει ότι το σχήμα της καμπύλης θα συνεχίσει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου καθώς και η πυκνότητα αυξάνεται 

Ένα από τα βασικά σημεία της έκθεσης Enverus είναι ότι αναμένει ότι αυτή η απότομη κλίση της καμπύλης θα ωθήσει τις μέσες τιμές εξισορρόπησης.

Η παραγωγή σχιστόλιθου των ΗΠΑ ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της προσφοράς πετρελαίου εκτός του ΟΠΕΚ, επομένως οποιαδήποτε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου επιβαρύνει τη συνολική αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση παραγωγικότητας γεώτρησης της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), η παραγωγή πετρελαίου νέας γεωτρήσεων ανά εξέδρα στην πιο παραγωγική λεκάνη σχιστόλιθου των ΗΠΑ, το Permian, έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.





Πηγή: EIA DPR


Η EIA εκτιμά τώρα ότι η παραγωγή πετρελαίου της Πέρμιας θα μειωθεί πραγματικά τον Σεπτέμβριο στα 5,799 εκατομμύρια bpd από 5,812 εκατομμύρια bpd τον Αύγουστο, με την παραγωγή να αναμένεται να μειωθεί και σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Anadarko, Appalachia και Eagle Ford.

Συνοψίζοντας, ο διάδρομος του κλάδου επιταχύνεται και αυτό θα κάνει την ανάπτυξη της παραγωγής πιο δύσκολη από ό,τι ήταν στο παρελθόν», είπε ο Γρηγόρης σε μια ερμηνεία αυτών των δεδομένων.


Από το oilprice.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου