Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Η Phillips 66 σχεδιάζει να λειτουργήσει διυλιστήρια στο μέσο του 90% της συνδυασμένης δυναμικότητας το τρίτο τρίμηνο

 





Το ανεξάρτητο αμερικανικό διυλιστήριο Phillips 66 σχεδιάζει να λειτουργήσει τα διυλιστήρια του στο μέσο του 90% της συνδυασμένης παραγωγικής τους ικανότητας αργού πετρελαίου των 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) το τρίτο..

τρίμηνο του 2023, δήλωσε ο Chief Financial Officer Kevin Mitchell. την Τετάρτη.

Τα διυλιστήρια της εταιρείας λειτούργησαν κατά μέσο όρο στο 93% της συνδυασμένης παραγωγικής ικανότητας το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ανέφερε η εταιρεία την Τετάρτη σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μια τηλεδιάσκεψη με επενδυτές αναλυτές.

Το ρευστό καταλυτικό cracker (FCC) που παράγει βενζίνη στο διυλιστήριο Bayway 285.000 bpd της εταιρείας στο Linden του New Jersey επέστρεψε σε πλήρη παραγωγή στις 20 Ιουλίου, δήλωσε ο Richard Harbison, εκτελεστικός αντιπρόεδρος διύλισης.

Η FCC των 145.000 bpd έκλεισε στις 8 Ιουνίου για επισκευές, είπε ο Harbison.

Η εταιρεία συνεχίζει να αναμένει ότι το διυλιστήριό της στο Rodeo της Καλιφόρνια θα μετατραπεί πλήρως στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ντίζελ το πρώτο τρίμηνο του 2024, όταν έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει εμπορική λειτουργία, είπε ο Harbison.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Phillips 66, Mark Lashier, δήλωσε ότι η εταιρεία συνεχίζει να αναζητά τις καλύτερες επιλογές για το διυλιστήριο 139.000 bpd στο Λος Άντζελες στην «πολιτικά προκλητική» αγορά της Καλιφόρνια.

«Είναι, ειλικρινά, ένα δύσκολο περιβάλλον», είπε ο Lashier. "Και ήταν πολύ δημοσίως, πολιτικά προκλητικό εκεί, είτε πρόκειται για εντολές EV (ηλεκτρικών οχημάτων). Αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι πρόκληση για την Καλιφόρνια να εφαρμόσει τις φιλοδοξίες της γύρω από τα EV, οπότε νομίζω ότι μπορεί να υπερπαιχτεί."

Οι αξιωματούχοι της Καλιφόρνια έχουν δηλώσει ότι θέλουν το 100% των νέων οχημάτων έως το 2035 να παράγουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η Phillips 66 κατέχει εννέα διυλιστήρια και είναι κατά 50% συνιδιοκτήτης δύο άλλων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία είναι το τέταρτο μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου