Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Αποκάλυψη τομέων υψηλού κινδύνου: Ο EU-OSHA ενώνει τις δυνάμεις του με την Επιτροπή Ανώτερων Επιθεωρητών Εργασίας

 






Οι γρήγοροι μετασχηματισμοί των εργασιακών περιβαλλόντων λόγω της ψηφιοποίησης και της εισαγωγής νέων μορφών εργασίας, που επίσης προκλήθηκαν από τον COVID-19 , δημιουργούν νέες προκλήσεις για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ). Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παραβλέπονται οι παραδοσιακοί κίνδυνοι και οι τομείς..

υψηλού κινδύνου όπως η εξόρυξη, η δασοκομία και οι κατασκευές.

Η αντιμετώπιση των εξελισσόμενων ανησυχιών για την ΕΑΥ απαιτεί μια πολύπλευρη προσέγγιση, καθώς και συλλογή δεδομένων στους πραγματικούς χώρους εργασίας. Οι επιθεωρητές εργασίας ΕΑΥ και οι απόψεις τους σχετικά με τους κινδύνους, τους τομείς και τις ομάδες εργαζομένων θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τον έλεγχο της μετάδοσης του COVID-19 στους χώρους εργασίας.

Για το λόγο αυτό, ο EU-OSHA συνεργάστηκε με την Επιτροπή Ανώτερων Επιθεωρητών Εργασίας (SLIC) για τη διεξαγωγή μιας ολοκληρωμένης κοινής έρευνας με στόχο τον εντοπισμό επαγγελμάτων και τομέων υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε την έκθεση Οι γνώσεις των επιθεωρητών εργασίας σχετικά με τα αντιληπτά επαγγέλματα και τους τομείς υψηλού κινδύνου στην Ευρώπη: μια έρευνα EU-OSHA-SLIC .


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου