Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα εκδώσει απόφαση σχετικά με τις εξαιρέσεις για το μείγμα βιοκαυσίμων για μικρά διυλιστήρια






Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αποκαλύψει την Παρασκευή την απόφασή της να προσφέρει εξαιρέσεις σε μικρά διυλιστήρια που έχουν την εντολή να αναμειγνύουν βιοκαύσιμα στο μείγμα καυσίμων τους, ανέφερε..

η περιβαλλοντική ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ σε δήλωση.

Σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα διυλιστήρια πετρελαίου πρέπει να συνδυάζουν δισεκατομμύρια γαλόνια βιοκαυσίμων στο μείγμα καυσίμων της χώρας ή να αγοράζουν εμπορεύσιμες πιστώσεις από αυτές που το κάνουν. Ωστόσο, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) μπορεί να χορηγήσει εξαιρέσεις σε ορισμένα μικρά διυλιστήρια εάν αποδείξουν ότι οι υποχρεώσεις τους προκαλούν αδικαιολόγητη βλάβη.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει καταστήσει βασικό δόγμα της θητείας του να θέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε τροχιά μείωσης των εκπομπών άνθρακα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, με στόχο τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν δεν έχει ακόμη επεκτείνει την εξαίρεση σε οποιοδήποτε διυλιστήριο, σε πλήρη αντίθεση με την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία χορήγησε 34 εξαιρέσεις στα διυλιστήρια πετρελαίου μόνο για το έτος συμμόρφωσης το 2017.

Υπάρχουν 22 αναφορές μικρών διυλιστηρίων που εκκρεμούν για τα έτη συμμόρφωσης 2021 και 2022 και μία αναφορά σε εκκρεμότητα για το 2023, σύμφωνα με τον ιστότοπο της EPA.

 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου