Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Οι εισαγωγές μαζούτ της Κίνας τον Μάιο μειώνονται μετά το υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας

 





Οι εισαγωγές μαζούτ της Κίνας μειώθηκαν τον Μάιο αφού έφθασαν σε υψηλό δεκαετίας τον Απρίλιο, ενώ οι εξαγωγές καυσίμων πλοίων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο αυξήθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής..

Διοίκησης Τελωνείων την Τρίτη.

Οι συνολικές εισαγωγές μαζούτ τον Μάιο ήταν 2,58 εκατ. μετρικοί τόνοι, μειωμένες κατά 3% από τον Απρίλιο. 

«Το ενδιαφέρον αγοράς μαζούτ μειώθηκε τον Μάιο καθώς τα περιθώρια επεξεργασίας μειώθηκαν με την πτώση της εγχώριας βενζίνης και σε κάποιο βαθμό τις τιμές της βενζίνης», δήλωσε η Mia Geng, επικεφαλής της υπηρεσίας πετρελαίου της FGE στην Κίνα.  

"Βλέπουμε σταθερές υψηλές εισαγωγές τον Ιούνιο-Ιούλιο, αλλά αναμένουμε ότι οι όγκοι θα μειωθούν στη συνέχεια καθώς τα περιθώρια μειώνονται περαιτέρω. Η εξάντληση των ποσοστώσεων εισαγωγής μαζούτ είναι ένας άλλος περιορισμός, ο οποίος αναμένεται να εξαντληθεί έως το τέταρτο τρίμηνο", δήλωσε ο Geng.  

Προς το παρόν, το επίπεδο ήταν ακόμα ισχυρό σε σύγκριση με τους ιστορικούς μηνιαίους όγκους. Οι εισαγωγές Μαΐου ήταν 150% υψηλότερες από τον ίδιο μήνα πέρυσι, έδειξαν τα στοιχεία. 

Τα ανεξάρτητα διυλιστήρια πετρελαίου της Κίνας αύξησαν τις εισαγωγές μαζούτ καθώς οι συνεχείς επιθεωρήσεις φορτίου στον κόμβο διύλισης Shandong διέκοψαν τις προμήθειες σε χαμηλότερη τιμή μείγματος πρώτης ύλης πίσσας, ενώ η όρεξη για μειωμένα και αναμεμειγμένα βαρέλια ρωσικού καυσίμου που φορτώνονται από τη Μαλαισία παραμένει σταθερή.

Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές της Κίνας σε ναυτιλιακά καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, που μετρώνται κυρίως από τις πωλήσεις από δεσμευμένη αποθήκευση για πλοία που εκτελούν διεθνή δρομολόγια, ανήλθαν συνολικά σε 1,85 εκατομμύρια μετρικούς τόνους τον Μάιο, αυξημένες κατά 36% από τον Απρίλιο.

Η ανάκαμψη ευθυγραμμίστηκε με σταθερότερες πωλήσεις για ανεφοδιασμό ανεφοδιασμού τον Μάιο σε βασικούς κόμβους ανεφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης και της Fujairah των ΗΑΕ.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις εισαγωγές και εξαγωγές μαζούτ της Κίνας σε μετρικούς τόνους. Το τμήμα εξαγωγών καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις πετρελαίου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο της Κίνας κατά μήκος των ακτών της.

 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου