Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Αυτοματοποίηση εργασιών στην εργασία με ασφαλή τρόπο: νέα συγκριτική έκθεση μελέτης περίπτωσης

 






Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της ρομποτικής για την αυτοματοποίηση επικίνδυνων ή επαναλαμβανόμενων εργασιών στο χώρο εργασίας ως τρόπο προστασίας των εργαζομένων βρίσκεται σε άνοδο. Ωστόσο, θα μπορούσαν επίσης να ληφθούν υπόψη προκλήσεις για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία ή νέοι κίνδυνοι που θα..

πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια αυτών των πρώιμων σταδίων.

Για να ρίξει φως σε αυτό το περίπλοκο θέμα, ο EU-OSHA δημοσίευσε μια συγκριτική έκθεση μελέτης περίπτωσης σχετικά με τον προηγμένο ρομποτικό αυτοματισμό . Η έκθεση εμβαθύνει στην εφαρμογή και τον αντίκτυπο των συστημάτων που βασίζονται σε AI και των ευφυών συνεργατικών ρομπότ ( cobots ) στην αυτοματοποίηση εργασιών στην εργασία, με έμφαση στη διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων.

Επιπλέον, μια συλλογή σχετικών συνοπτικών πολιτικών διερευνά διάφορες πτυχές: προκλήσεις και ευκαιρίες ΕΑΥ που προκύπτουν από την εφαρμογή , Συστάσεις για αυτοματοποίηση γνωστικών εργασιών , Συστάσεις για αυτοματοποίηση φυσικών εργασιών , Προγράμματα οδήγησης, εμπόδια και συστάσεις για εφαρμογή , Διευκόλυνση της οργανωτικής αποδοχής συστημάτων που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη .

Δείτε τα συμπεράσματα από το πρόσφατο σεμινάριό μας Προηγμένα συστήματα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης για αυτοματοποίηση εργασιών: Επιπτώσεις για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία .

Ενδιαφέρεστε για την αυτοματοποίηση εργασιών; Μείνετε συντονισμένοι για την επερχόμενη καμπάνια « Ασφαλής και υγιής εργασία στην ψηφιακή εποχή » – είναι ένας από τους τομείς προτεραιότητας!

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις σχετικά με την Προηγμένη ρομποτική και την αυτοματοποίηση εργασιών


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου