Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Η ζήτηση ντίζελ στις ΗΠΑ μειώνεται παρά την οικονομική ανάπτυξη

 






Η ζήτηση ντίζελ στις ΗΠΑ θα μειωθεί έως το 2024 παρά την αυξανόμενη οικονομική δραστηριότητα, επεκτείνοντας μια πρόσφατη ρήξη από την παράδοση όπου η ζήτηση για καύσιμα φορτίου αυξάνεται με το ΑΕΠ, προέβλεψε την Τρίτη η Υπηρεσία..

Πληροφοριών Ενέργειας.

Ιστορικά, το ΑΕΠ έχει αυξηθεί παράλληλα με τη μεταποιητική δραστηριότητα και την κατανάλωση ντίζελ, καθώς περισσότερες παραγγελίες αγαθών αυξάνουν την ανάγκη για εμπορευματικές μεταφορές, τον κύριο μοχλό της ζήτησης ντίζελ.

Ωστόσο, μετά από μια σύντομη αύξηση των καταναλωτικών δαπανών για αγαθά κατά τη διάρκεια των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία κορύφωσης, η παραγωγή στον τομέα των υπηρεσιών ήταν ο κύριος μοχλός της αύξησης του ΑΕΠ, η οποία απαιτεί λιγότερη κατανάλωση ντίζελ, ανέφερε η EIA.

Η κατανάλωση ντίζελ μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, περίοδο οικονομικής ανάπτυξης, σημείωσε ο στατιστικός βραχίονας του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Η ΜΠΕ πρόσθεσε ότι η τάση αναμένεται να συνεχιστεί, με τη ζήτηση ντίζελ για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους να φαίνεται κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου 2015-2019 και στη συνέχεια να μειώνεται περαιτέρω το 2024.

Μεταξύ των πρώτων τριμήνων του 2021 και του 2023, οι δαπάνες για υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ οι δαπάνες για αγαθά αυξήθηκαν μόλις 2% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού δήλωσε ότι ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της μεταποίησης μειώθηκε στο 46,9 τον περασμένο μήνα από 47,1 τον Απρίλιο. Ήταν ο έβδομος συνεχόμενος μήνας που ο PMI παρέμεινε κάτω από το όριο του 50, το οποίο υποδηλώνει συρρίκνωση στη μεταποίηση, και είναι η μεγαλύτερη από τη Μεγάλη Ύφεση.

Ενώ ο τομέας των υπηρεσιών έχει επίσης επιβραδυνθεί, ο μη μεταποιητικός PMI εξακολουθούσε να αναπτύσσεται και προσγειώθηκε στο 50,2 τον περασμένο μήνα.

«Στο μέλλον, αναμένουμε ότι αυτή η τάση (περισσότερων δαπανών για υπηρεσίες) θα συνεχιστεί και το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,3% το 2023, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης μεταποίησης με απόσταξη υποχωρεί κατά 1,1%», ανέφερε η EIA.


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου