Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Η φωτιά καίει για τρίτη μέρα στο χημικό εργοστάσιο της Shell Texas





Μια πυρκαγιά έκαψε για τρίτη ημέρα την Κυριακή στο χημικό εργοστάσιο της Shell Plc στο προάστιο του Χιούστον, Deer Park του Τέξας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η φωτιά άναψε αρχικά..

το απόγευμα της Παρασκευής σε μια έκρηξη σε μονάδα ολεφινών, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών και καουτσούκ.

Η φωτιά σβήστηκε για λίγες ώρες το πρωί του Σαββάτου προτού αναζωπυρωθεί γύρω στις 3 μ.μ. CDT (2000 GMT), δήλωσε ο εκπρόσωπος της Shell, Curtis Smith.

Από τη φωτιά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Εννέα άτομα αξιολογήθηκαν και εξήλθαν σε τοπικά νοσοκομεία την Παρασκευή για πιθανή έκθεση σε χημικά.

Ψεκάζεται νερό στη φωτιά για να παραμείνει υπό έλεγχο έως ότου καούν τα χημικά, τα οποία επεξεργάζονταν τη στιγμή της έκρηξης, είπε ο Smith.

Το νερό μπορεί να συνεχίσει να ψεκάζεται για έως και 36 ώρες μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς για να διατηρείται δροσερός ο κοντινός εξοπλισμός, είπε.

Η απορροή του νερού έχει υπερβεί τη χωρητικότητα λυμάτων του χημικού εργοστασίου και εκτρέπεται στο κανάλι του πλοίου του Χιούστον, είπε ο Smith. Ένας βραχίονας έχει αναπτυχθεί στο κανάλι για να περιέχει τυχόν χημικές ουσίες που μπορεί να μεταφερθούν από την απορροή του νερού.

Ο Σμιθ είπε ότι η παρακολούθηση του αέρα σε γειτονικές κοινότητες «δεν έχει εντοπίσει επιβλαβή επίπεδα χημικών ουσιών» από τη φωτιά.

Η Jennifer Hadayia, εκτελεστική διευθύντρια της Air Alliance Houston, είπε ότι οι δηλώσεις της Shell σχετικά με τους κινδύνους για την κοινότητα ήταν αυτοεξυπηρετούμενες.

«Η ιστορία έχει δείξει ότι αυτές οι πρώτες δηλώσεις είναι προς όφελος των δημοσίων σχέσεων του κλάδου και όχι της δημόσιας υγείας», είπε η Hadayia.

Οι μονάδες ολεφινών είναι οι κεντρικές μονάδες στα πετροχημικά συγκροτήματα, που παράγουν αιθυλένιο, βουταδιένιο και προπυλένιο από πρώτες ύλες υδρογονανθράκων.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου