Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας θα θέσει σε λειτουργία το διυλιστήριο Dangote σε δύο εβδομάδες


 




Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Muhammadu Buhari θα θέσει σε λειτουργία το διυλιστήριο πετρελαίου Dangote αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δύο εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας την Κυριακή, δημιουργώντας το εργοστάσιο για την πρώτη του παραγωγή από την έναρξη της..

κατασκευής το 2016.

Η Νιγηρία, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Αφρικής, βλέπει το διυλιστήριο των 650.000 βαρελιών την ημέρα - που κατασκευάζεται από τον όμιλο Dangote του δισεκατομμυριούχου βιομήχανου Aliko Dangote - ως λύση για τον τερματισμό της εξάρτησης της χώρας από τις εισαγωγές για όλα σχεδόν τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου.

Ο εκπρόσωπος Μπασίρ Αχμάντ είπε ότι ο Μπουχάρι θα θέσει σε λειτουργία το διυλιστήριο, κοντά στο Λάγος, στις 22 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν αποχωρήσει από το αξίωμά του αφού υπηρετήσει τις δύο μέγιστες θητείες που επιτρέπει το σύνταγμα.

Ένας εκπρόσωπος της Dangote επιβεβαίωσε τη χρονική στιγμή της ανάθεσης, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Το κόστος του διυλιστηρίου Dangote αυξήθηκε σε 19 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχικές εκτιμήσεις μεταξύ 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά από χρόνια καθυστερήσεων.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου