Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Valero υπερβαίνουν τις προβλέψεις καθώς τα περιθώρια διύλισης αυξάνονται

 




Η Valero Energy ( NYSE: VLO ) ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών καθώς ανέφερε την Πέμπτη ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καθώς τα περιθώρια διύλισης παρέμειναν ισχυρά και το κόστος του..

αργού πετρελαίου μειώθηκε.

Η Valero ανέφερε την Πέμπτη   προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 8,27 δολαρίων ανά μετοχή, για το πρώτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με 944 εκατομμύρια δολάρια ή 2,31 δολάρια ανά μετοχή, για το πρώτο τρίμηνο του 2022.  

Το EPS για το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασε τη συναινετική εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 7,23 δολαρίων ανά μετοχή που καταρτίστηκε από  την Wall Street Journal .

Η Valero ήταν η πρώτη εταιρεία διύλισης των ΗΠΑ που ανέφερε κέρδη για το πρώτο τρίμηνο και φαίνεται ότι ήταν άλλο ένα καλό τρίμηνο για τα διυλιστήρια με ανάκαμψη της ζήτησης, τα περιθώρια να παραμένουν ισχυρά και το κόστος του αργού για επεξεργασία πολύ χαμηλότερο από το πρώτο τρίμηνο του 2022 Το μέσο κόστος του αργού πετρελαίου Brent για τη διύλιση της Valero ήταν 82,20 $ ανά βαρέλι για το πρώτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με 97,34 $ το βαρέλι για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το τμήμα διύλισης της Valero ανέφερε λειτουργικά έσοδα 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2023, σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Το περιθώριο διύλισης ανά βαρέλι διακίνησης ήταν κατά μέσο όρο 22,37 δολάρια για το πρώτο τρίμηνο φέτος, σχεδόν διπλάσιο από τα 12,74 δολάρια ανά -περιθώριο βαρελιού για το 1ο τρίμηνο του 2022.

«Τα διυλιστήρια μας λειτούργησαν με ρυθμό χρησιμοποίησης δυναμικότητας 93% το πρώτο τρίμηνο, παρά την προγραμματισμένη συντήρηση σε αρκετές από τις εγκαταστάσεις μας, καταδεικνύοντας τα οφέλη από τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για λειτουργική αριστεία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Valero, Joe Gorder.

Στα τέλη του περασμένου έτους, τα διυλιστήρια της Valero λειτουργούσαν με χρησιμοποίηση δυναμικότητας 97% σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον περιθωρίου διύλισης,  δήλωσε ο Gorder  τον Ιανουάριο σχετικά με την πρόσκληση κερδών για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου. Η χρήση του τέταρτου τριμήνου ήταν η υψηλότερη χρησιμοποίηση διυλιστηρίου για το σύστημα διύλισης της εταιρείας από το 2018.

Τα διυλιστήρια στις ΗΠΑ άρχισαν να κάνουν κρατήσεις  κερδών προφυλακτήρα πέρυσι εν μέσω υψηλών περιθωρίων διύλισης και μειωμένης λειτουργικής ικανότητας στην Αμερική, κάτι περισσότερο από την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών από το 2020, όταν η πανδημία έπληξε τη ζήτηση καυσίμων.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου