Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Ομοσπονδιακός δικαστής απορρίπτει την προσπάθεια αποκλεισμού του έργου Willow Oil

 



Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε μια αγωγή κατά της ConocoPhillips για το σχεδιαζόμενο έργο πετρελαίου Willow στην Αλάσκα από μια ομάδα περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η δικαστής που άκουσε την υπόθεση στήριξε την απόφασή της σε εσωτερικές ασυνέπειες στις..

δηλώσεις των εναγόντων υποστηρίζοντας ότι το έργο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη. Η περιφερειακή δικαστής Sharon L. Gleason ανέφερε επίσης το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον ως βάση για την απόφασή της, ανέφερε η Υπηρεσία Ειδήσεων του Δικαστηρίου .

Οι αγωγές υποβλήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου από δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις και μια κοινότητα ιθαγενών της Αμερικής, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το έργο Willow αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα επιδείνωνε την κλιματική αλλαγή και θα προκαλούσε ζημιά στους τοπικούς οικοτόπους.

Σύμφωνα με τον δικαστή Gleason, ωστόσο, οι αρχικές κατασκευαστικές εργασίες που σχεδίασε η ConocoPhillips αφορούν δρόμους και ένα ορυχείο χαλικιών, κάτι που είναι απίθανο να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στους ενάγοντες, σημείωσε το Reuters σε μια αναφορά της είδησης .

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο έργο Willow τον περασμένο μήνα, προκαλώντας την οργή των περιβαλλοντολόγων αφού δεσμεύτηκε να κόψει τα φτερά της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ.

Η έγκριση προκάλεσε επίσης κριτική από το ίδιο το κόμμα του Μπάιντεν, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι η δυνατότητα παραγωγής περισσότερου πετρελαίου στην Αλάσκα θα αποτελούσε οπισθοδρόμηση στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο πετρελαίου αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής την ConocoPhillips, ανατέθηκε στην εταιρεία από το Γραφείο Διαχείρισης Γης της κυβέρνησης Τραμπ το 2020. Το έργο θα μπορούσε να παραδώσει 160.000 bpd αργού πετρελαίου, ανέφερε τότε η BLM, με αποθέματα που εκτιμώνται μεταξύ 400 και 750 εκατομμύρια βαρέλια. Η  διάρκεια ζωής  του έργου υπολογίστηκε σε έως και 30 χρόνια το 2019.

Επί του παρόντος, ο ρυθμός παραγωγής από την Willow είναι μεταξύ 160.000 bpd και 180.000 bpd. Ωστόσο, η αντίθεση από το λόμπι των περιβαλλοντιστών πιθανότατα θα συνεχιστεί καθώς οι ακτιβιστές είπαν ότι η μόνη εξέλιξη που θα τους ικανοποιούσε θα ήταν να κλείσει εντελώς το έργο.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου