Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Η Shell δημοσιεύει εκθέσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα, την κλιματική και την ενεργειακή μετάβαση και τις πληρωμές προς τις κυβερνήσεις




 Η Shell plc δημοσίευσε την Έκθεσή της για την αειφορία για το 2022, την Έκθεση Lobbying για τη μετάβαση στο κλίμα και την ενέργεια για το 2022 και την έκθεσή της για τις πληρωμές προς τις κυβερνήσεις για το 2022.

Η Shell υποβάλλει επίσημα αναφορές για επιδόσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα για..

περισσότερα από 25 χρόνια, με στόχο να είναι διαφανής σχετικά με δραστηριότητες που είναι σημαντικές για τους επενδυτές, τις κυβερνήσεις και την κοινωνία των πολιτών. Η Έκθεση Αειφορίας της Shell περιγράφει τις κοινωνικές, ασφαλείς και περιβαλλοντικές επιδόσεις μας το 2022 και παρουσιάζει την πρόοδό μας στη μετάβαση της επιχείρησής μας σε καθαρές μηδενικές εκπομπές.

Στην εισαγωγή του στην έκθεση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Wael Sawan, γράφει:

«Καθώς επενδύουμε στην ενέργεια που απαιτείται σήμερα, ο στόχος μας να γίνουμε μια ενεργειακή επιχείρηση καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050 παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Κάνουμε καλή πρόοδο. Μέχρι το τέλος του 2022, είχαμε μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητές μας κατά 30% σε σύγκριση με το 2016 σε καθαρή βάση, περισσότερο από το μισό της διαδρομής προς τον στόχο μας για μείωση 50% έως το 2030.

Αυτή η έκθεση δείχνει τι έχουμε επιτύχει μέχρι στιγμής στο έργο μας να είμαστε μια βιώσιμη επιχείρηση. Στόχος μας είναι να κάνουμε αυτή τη δουλειά υπεύθυνα, με πειθαρχία και με ρυθμό για να κάνουμε μια θετική διαφορά».

Η Shell δημοσίευσε επίσης τη νέα Έκθεση Lobbying για την κλιματική και ενεργειακή μετάβαση για το 2022. Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός στο ταξίδι μας για να αυξήσουμε τη διαφάνεια γύρω από την υπεράσπισή μας. Βασίζεται στην πρόοδο που έχουμε σημειώσει από το 2019 όσον αφορά την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τις βασικές ενώσεις του κλάδου στις οποίες είμαστε μέλη και στην παροχή παραδειγμάτων της υπεράσπισής μας στον ιστότοπό μας.

Επιπλέον, η Shell δημοσίευσε την Έκθεσή της για τις Πληρωμές στις Κυβερνήσεις για το 2022, σύμφωνα με τους Κανονισμούς The Reports on Payments to Governments του Ηνωμένου Βασιλείου 2014 (τροποποιημένος Δεκέμβριος 2015). Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, αυτή η έκθεση καλύπτει μόνο εξορυκτικές δραστηριότητες και πληρωμές ίσες ή μεγαλύτερες από το όριο σημαντικότητας των 86.000 £ ή ισοδύναμο, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνονται πληρωμές σε κυβερνήσεις 25 χωρών.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου