Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Η Eni και η ADNOC υπογράφουν στρατηγική συμφωνία για την επιτάχυνση των στρατηγικών μείωσης των εκπομπών

 





Ο Claudio Descalzi, Διευθύνων Σύμβουλος της Eni, και η Εξοχότητά του Δρ. Sultan Ahmed Al Jaber, Υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ και Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ADNOC, υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) που περιγράφει ένα πλαίσιο συνεργασίας για..

το μέλλον κοινά έργα για την ενεργειακή μετάβαση, τη βιωσιμότητα και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Το Μνημόνιο Συνεννόησης υπεγράφη παρουσία της Προέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου, Giorgia Meloni, και της Αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Eni και η ADNOC θα διερευνήσουν πιθανές ευκαιρίες στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του μπλε και πράσινου υδρογόνου, της δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CCS), στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και αερίου μεθανίου, στην ενεργειακή απόδοση, στη μείωση ρουτίνας ανάφλεξης αερίου και την Παγκόσμια Δέσμευση Μεθανίου, για την υποστήριξη της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας και της βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης. Επιπλέον, θα αξιολογήσουν τομείς συνεργασίας για την αειφόρο ανάπτυξη και την προώθηση της διάδοσης μιας κουλτούρας βιωσιμότητας εντός της ενεργειακής βιομηχανίας και των ενδιαφερόμενων μερών της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi, σχολίασε: «Αυτή η συμφωνία αξιοποιεί τη στρατηγική σχέση που ανέπτυξαν η Eni και η ADNOC όλα αυτά τα χρόνια, για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και για μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση. Έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία και ενόψει της επερχόμενης COP28, όπου τα ΗΑΕ, ως χώρα υποδοχής, αναμένεται να εκθέσουν το όραμά τους για μια ατζέντα μετάβασης στην καθαρή ενέργεια».

Η Eni είναι παρούσα στο Άμπου Ντάμπι από το 2018. Με σημαντικό χαρτοφυλάκιο κεφαλαιουχικών έργων στα ΗΑΕ, η Eni είναι μία από τις κύριες διεθνείς εταιρείες στη χώρα. 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου