Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Η πρώτη πτήση ελικοπτέρου με καύσιμα SAF πραγματοποιείται στην Αυστραλία

 







Η Neste, η Airbus, η Safran Engines και η Microflite, η κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης ελικοπτέρων της Αυστραλίας, πραγματοποίησαν από κοινού τις πρώτες πτήσεις ελικοπτέρων της Αυστραλίας χρησιμοποιώντας βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF). Σε αυτήν την πτήση επίδειξης, ένα ελικόπτερο Airbus H130 με..

κινητήρα Safran Arriel 2D χρησιμοποίησε μικτό αειφόρο αεροπορικό καύσιμο (SAF) που προμήθευε η Neste.

Το SAF παρέχει μια πιο βιώσιμη, ανανεώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα αεριωθουμένων με βάση τα ορυκτά καύσιμα. Η σημερινή πτήση με το  Neste MY Sustainable Aviation Fuel™ καταδεικνύει ότι το SAF είναι μια λύση που είναι διαθέσιμη σήμερα για τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των αεροπορικών ταξιδιών. Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Moorabbin κοντά στη Μελβούρνη και αναμένεται να πετάξει για συνολικά 60 λεπτά τις επόμενες ημέρες και τροφοδοτείται με ένα μείγμα 40/60 SAF με συμβατικό καύσιμο αεριωθουμένων.

Παρακολουθώντας την έναρξη της πτήσης επίδειξης SAF στην Αεροπορική Έκθεση Avalon, ο αξιότιμος βουλευτής Catherine King, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αυστραλίας δήλωσε: «Τα αειφόρα αεροπορικά καύσιμα αντιπροσωπεύουν μια απτή ευκαιρία για τον κλάδο των αερομεταφορών να μειώσει τις εκπομπές του σύντομα μεσοπρόθεσμα και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε αυτό να συμβαίνει από πρώτο χέρι. Το συμβούλιο του Jet Zero θα συνεργαστεί με τη βιομηχανία, ώστε να μπορέσουμε να δούμε περισσότερες πρωτοβουλίες όπως αυτή σε όλη την Αυστραλία».

«Ως μια νέα και δυναμική αεροπορική εταιρεία με ισχυρό όραμα να ηγηθεί της αριστείας στη βιώσιμη αεροπορία, έχουμε ένα στόλο με περισσότερα από 20 αεροσκάφη που εκτελούν επιβατικές, εναέριες εργασίες και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η δεκαετής στρατηγική μας είναι να μεταφέρουμε ολόκληρο τον στόλο μας είτε σε πτήση SAF είτε με ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η πρώτη χρήση του SAF στην Αυστραλία σε αεροσκάφος με περιστροφικά φτερά επιτεύχθηκε μέσω μιας συνεργασίας με τους αξιόλογους βιομηχανικούς μας εταίρους και η Microflite είναι περήφανη για τη δέσμευση των Airbus, Safran και Neste να συμμετάσχουν στην ηγεσία μιας βιώσιμης αεροπορικής βιομηχανίας», είπε. Chief Operating Officer Rodney Higgins από τη Microflite.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε τα Airbus, Safran και Microflite σε αυτήν την πτήση επίδειξης με την πρώτη παράδοση του Neste MY Sustainable Aviation Fuel στην Αυστραλία», δήλωσε ο Sami Jauhiainen, Αντιπρόεδρος APAC, Renewable Aviation στη Neste. «Το καύσιμο παραδόθηκε στην Avalon με την υποστήριξη του συνεργάτη μας, της Itochu Corporation. Με την επέκταση του διυλιστηρίου μας στη Σιγκαπούρη που ξεκινά τη λειτουργία του στο τέλος του πρώτου τριμήνου αυτού του έτους, θα είμαστε σε θέση να παράγουμε έως και ένα εκατομμύριο τόνους SAF ετησίως, έτοιμοι να υποστηρίξουμε την αεροπορική βιομηχανία με τους στόχους μείωσης των εκπομπών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και παγκοσμίως».

«Η χρήση του SAF είναι ένας από τους μοχλούς της Airbus για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και είμαστε περήφανοι που πετύχαμε αυτό το ορόσημο πτήση SAF με τους μακροχρόνιους συνεργάτες Safran και Microflite», δήλωσε ο Stephen Forshaw, Επικεφαλής Αντιπρόσωπος της Airbus για την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και ο ωκεανός. «Αυτή η πτήση επίδειξης υπογραμμίζει τη δέσμευση της Airbus να βοηθήσει τους πελάτες μας να επιτύχουν πιο βιώσιμες λειτουργίες. Είναι ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, καθώς συνεργαζόμαστε με ομοϊδεάτες εταίρους του κλάδου για μια ευρύτερη υιοθέτηση του SAF στις πτήσεις».

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στον οδικό μας χάρτη για τη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη του SAF», δήλωσε ο Cedric Jochum, Διευθύνων Σύμβουλος της Safran Helicopter Engines Australia. «Η σειρά στροβίλων της Safran Helicopter Engines έχει ήδη πιστοποιηθεί ότι λειτουργεί με 50% SAF και η ομάδα μας εργάζεται για να πιστοποιήσει τις λειτουργίες με 100% SAF. Όταν επιτευχθεί ένα επίπεδο ενσωμάτωσης 100%, το SAF προσφέρει μείωση των εκπομπών CO 2 έως και 80%.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου