Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Η φωτιά στο σουηδικό διυλιστήριο πετρελαίου της Nynas AB έχει σβήσει

 








Η πυρκαγιά, που ξέσπασε την Τρίτη στο  διυλιστήριο  πετρελαίου της Nynas AB στη σουηδική πόλη Nynashamn, στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, κατασβέστηκε, ανακοίνωσε η εταιρεία.

"Η φωτιά ξέσπασε τα..

ξημερώματα σήμερα και (οι υπηρεσίες διάσωσης) έφτασαν γρήγορα στο σημείο και η φωτιά έχει πλέον σβήσει. Η πληγείσα περιοχή εκκενώθηκε αμέσως", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Nynas σε email.

Ένας εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής και υπηρεσίας διάσωσης είπε στο Reuters νωρίτερα ότι ήταν αργό πετρέλαιο που καίγεται. Είπε ότι δεν υπήρχαν κτίρια που καίγονται και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης.

Ο εκπρόσωπος της Nynas AB είπε ότι έξι άτομα νοσηλεύτηκαν επί τόπου μετά από εισπνοή καπνού, ένα από τα οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω θεραπεία ενώ τα άλλα επέστρεψαν στην εργασία τους.

Εικόνες που δημοσιεύθηκαν από την καθημερινή Aftonbladet και τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Sveriges Radio έδειξαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από το  διυλιστήριο  που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα (30 μίλια) νότια της σουηδικής πρωτεύουσας Στοκχόλμης.

 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου