Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom Neft βλέπει τα κέρδη της να πέφτουν κατά 43%

 



Η Gazprom Neft, ο πετρελαϊκός βραχίονας του ρωσικού κρατικού γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom, ανέφερε ετήσια πτώση 43% στα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου εν μέσω χαμηλότερων πωλήσεων.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2023, τα καθαρά..

έσοδα της Gazprom Neft μειώθηκαν κατά 40% στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια (304 δισεκατομμύρια ρωσικά ρούβλια), αλλά ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax .

Πέρυσι, η Gazprom Neft δεν δημοσίευσε ετήσια έκθεση αποτελεσμάτων. Οι αναλυτές περίμεναν χειρότερες επιδόσεις μέχρι στιγμής φέτος από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία, αναφέρει το Interfax.

Μόνο για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, τα καθαρά κέρδη της Gazprom Neft μειώθηκαν κατά 43% στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια (140,1 δισεκατομμύρια ρούβλια). Τα έσοδα ήταν επίσης χαμηλότερα, καθώς οι κυρώσεις στις εξαγωγές της Ρωσίας και οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου φέτος σε σύγκριση με τα περσινά υψηλά την άνοιξη, οδήγησαν σε μείωση των πραγματοποιηθεισών τιμών για την παραγωγή της εταιρείας.

Αυτό το περασμένο τρίμηνο, όλες οι μεγάλες εταιρείες στη Δύση ανέφεραν επίσης χαμηλότερα κέρδη, κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου σε σύγκριση με τα τριψήφια ποσοστά που παρατηρήθηκαν πέρυσι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι συνολικές εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας δια θαλάσσης υποχώρησαν σε χαμηλό 21 μηνών τον Ιούλιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Energy Intelligence από τις αρχές αυτής της εβδομάδας. Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία εκτιμήθηκε ότι είχε στείλει 4,62 εκατομμύρια βαρέλια αργού ημερησίως (bpd), το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021.

Φαίνεται ότι η Ρωσία προσπαθεί να τηρήσει τη δέσμευσή της να μειώσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Η Ρωσία έχει υποσχεθεί μείωση των αποστολών της κατά 300.000 bpd τον Σεπτέμβριο μετά από μείωση κατά 500.000 bpd τον Αύγουστο.

Οι συνολικές εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων παρέμειναν σταθερές περίπου στα 7,3 εκατομμύρια bpd τον Ιούλιο, ενώ οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και οι μικρότερες διαφορές τιμών για το ρωσικό αργό ώθησαν τα έσοδα της Μόσχας υψηλότερα σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA ) .


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου