Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Η PDVSA της Βενεζουέλας επαναλαμβάνει τη λειτουργία της στη μονάδα διυλιστηρίου El Palito

 




 

Η κρατική ενεργειακή εταιρεία της Βενεζουέλας Petroleos de Venezuela PDVSA επανέλαβε τη λειτουργία της στη μονάδα καταλυτικής πυρόλυσης στο διυλιστήριο El Palito, δήλωσε στο Reuters την Κυριακή ένας σύμμαχος της κυβέρνησης νομοθέτης..

και επτά πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η επανενεργοποίηση του διυλιστηρίου, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη διακοπή του, είναι μια βασική κίνηση για την άμβλυνση της πρόσφατης έλλειψης καυσίμων στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Το El Palito, το μικρότερο διυλιστήριο της χώρας, υφίσταται μεγάλες επισκευές και έργα επέκτασης μετά από συμφωνία 100 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκε με την κρατική ιρανική Εθνική Εταιρεία Διύλισης και Διανομής Πετρελαίου (NIORDC).

Έχει παραγωγική ικανότητα 146.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) και η μονάδα ρευστοποιημένης καταλυτικής πυρόλυσης (FCC) του εργοστασίου έχει ήδη επανεκκινήσει με παραγωγή 20.000 bpd, είπαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.

Η μονάδα αναμένεται να είναι σε πλήρη δυναμικότητα μέχρι τη Δευτέρα, δήλωσε ο νομοθέτης Willian Rodriguez στο Reuters.

Οι ασταθείς λειτουργίες και οι συχνές στάσεις στο σύστημα διύλισης πετρελαίου της Βενεζουέλας 1,3 εκατομμυρίων bpd έχουν οδηγήσει σε διαλείπουσες ελλείψεις καυσίμων τα τελευταία χρόνια, αναγκάζοντας τους οδηγούς να περιμένουν στην ουρά για ώρες για να γεμίσουν τις δεξαμενές τους.

Το Ιράν παρείχε στην κυβέρνηση του προέδρου Nicolas Maduro καύσιμα και αραιωτικά για να μετατρέψει το εξαιρετικά βαρύ αργό του σε εξαγώγιμες ποικιλίες και από το 2020 προμηθεύει εξαρτήματα για την επισκευή του κυκλώματος διύλισης της Βενεζουέλας.


(Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου