Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Σημαντικές Ανακαλύψεις Νέων Κοιτασμάτων Πετρελαίου και Φ. Αερίου για την OMV Petrom στη Ρουμανία

 




Η OMV Petrom, η μεγαλύτερη ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου στις περιοχές Oltenia και Muntenia στη νότια Ρουμανία. Σωρευτικά, τα κοιτάσματα που..

ανακαλύφθηκαν περιέχουν πάνω από 30 MMboe ανακτήσιμων πόρων, που ισοδυναμούν με περίπου τα τρία τέταρτα της παραγωγής της OMV Petrom το 2022

Η εξερευνητική γεώτρηση και η δοκιμή αυτών των τριών γεωτρήσεων πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2022 και Απριλίου 2023. Η εταιρεία έχει επενδύσει περίπου 21,57 εκατομμύρια δολάρια στις εν λόγω ερευνητικές γεωτρήσεις.

Ο Cristian Hubati, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της OMV Petrom, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες Έρευνας και Παραγωγής, δήλωσε: «Η Ρουμανία παράγει αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο εδώ και πάνω από 150 χρόνια και υπό αυτές τις συνθήκες, ο εντοπισμός νέων πόρων απαιτεί σημαντική προσπάθεια. Νέες ανακαλύψεις θα συμβάλουν στη μείωση της πτώσης της παραγωγής μας και στη συνέχεια της προσφοράς βασικών προϊόντων για την οικονομία».

Μία από τις ανακαλύψεις που έκανε η OMV Petrom ήταν στην περιοχή έρευνας Verguleasa, στην Oltenia.

Η εταιρεία έχει εντοπίσει κοιτάσματα αργού πετρελαίου που ανέρχονται συνολικά σε περίπου 20 MMboe, και αποτελούν τη μεγαλύτερη ανακάλυψη αργού πετρελαίου της OMV Petrom εδώ και δεκαετίες. Η ανακάλυψη βρίσκεται κοντά σε μια άλλη περιοχή παραγωγής, η οποία θα προσφέρει συνέργειες διευκολύνοντας την ταχύτερη έναρξη της παραγωγής.  

Μια άλλη ανακάλυψη έλαβε χώρα στο μπλοκ ερευνών του Târgoviște, όπου εντοπίστηκαν πόροι αργού πετρελαίου σε μια εκτιμώμενη ποσότητα 6 MMboe.

Πραγματοποιήθηκαν επιτυχείς δοκιμές τον Απρίλιο του 2023 και προετοιμάζονται οι εργασίες προεκμετάλλευσης. Μια τρίτη ανακάλυψη έγινε στο μπλοκ ερευνών Târgu Jiu. Εντοπίστηκαν ποσότητες φυσικού αερίου 7 MMboe, που ισοδυναμούν με σχεδόν το ένα τρίτο της παραγωγής φυσικού αερίου της Ρουμανίας το 2022. Ένα φρεάτιο παρακολούθησης έχει ήδη προγραμματιστεί για το επόμενο έτος και οι προετοιμασίες για τη σύνδεση βρίσκονται σε εξέλιξη.  

Όλες οι ανακαλύψεις είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής ερευνών της εταιρείας που επικεντρώνεται σε ευκαιρίες κοντινού πεδίου που βρίσκονται κοντά στην υπάρχουσα υποδομή, γεγονός που διευκολύνει τη γρήγορη ανάπτυξη, τη σύνδεση και την γρήγορη παραγωγή νέων πόρων.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου