Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Το διυλιστήριο της bp στο Τολέδο υπέστη δυσλειτουργιών πριν από τη θανατηφόρα έκρηξη

 



Οι επόπτες στο διυλιστήριο της bp στο Τολέδο του Οχάιο επέλεξαν να διατηρήσουν τη λειτουργία του εργοστασίου παρά μια σειρά δυσλειτουργιών και μια διαρροή πετρελαίου λίγες ώρες πριν από ένα ατύχημα που σκότωσε δύο εργάτες πέρυσι, ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal.

Οι διευθυντές του διυλιστηρίου συνέχισαν..

να διατηρούν έναν κοντινό πύργο επεξεργασίας αργού πετρελαίου μέχρι τη θανατηφόρα έκρηξη και πυρκαγιά εκείνο το βράδυ, είπε η WSJ, επικαλούμενη μια προκαταρκτική έκθεση των κυβερνητικών ερευνητών.

Η έκθεση της Επιτροπής Έρευνας Χημικής Ασφάλειας και Κινδύνων των ΗΠΑ, η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί, λέει ότι η πρωινή αστοχία της βαλβίδας και η μεγάλη διαρροή πολύ εύφλεκτης νάφθας στις 20 Σεπτεμβρίου οδήγησαν τους διαχειριστές να κλείσουν τμήματα του εργοστασίου, είπε η WSJ.

Οι δύο εργαζόμενοι του διυλιστηρίου πέθαναν από τα εγκαύματα τους μετά από έκρηξη τον Σεπτέμβριο του 2022 στο διυλιστήριο πετρελαίου της bp 150.800 βαρελιών την ημέρα στο Τολέδο.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από ομοσπονδιακούς ερευνητές των ΗΠΑ τον Μάρτιο έδειξε ότι η εταιρεία παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας των διεργασιών των ΗΠΑ και δεν εκπαίδευσε σωστά τους εργαζομένους στο διυλιστήριό της στο Τολέδο του Οχάιο.

 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου