Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Αμερικανοί νομοθέτες λένε ότι το πρόγραμμα καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Βραζιλίας μπλοκάρει τις αμερικανικές εταιρείες

 







Μια ομάδα Αμερικανών μελών του Κογκρέσου παραπονέθηκαν επισήμως για αυτό που αποκαλούν αθέμιτες πρακτικές εμπορίου αιθανόλης από τη Βραζιλία, που περιλαμβάνει αποκλεισμό αμερικανικών εταιρειών που επιδιώκουν να συμμετάσχουν στο..

πρόγραμμα βιοκαυσίμων RenovaBio της Βραζιλίας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Η δικομματική ομάδα των 21 μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ ζητά από την εμπορική εκπρόσωπο (USTR) Katherine Tai να αντιμετωπίσει τους βραζιλιάνικους δασμούς στην αιθανόλη των ΗΠΑ και το μη δασμολογικό εμπόδιο που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα βιοκαυσίμων που εφαρμόστηκε το 2020.

Η RenovaBio είναι μια αγορά άνθρακα που δίνει στους Βραζιλιάνους παραγωγούς βιοκαυσίμων μια πρόσθετη πηγή εσόδων. Εταιρείες όπως οι κατασκευαστές αιθανόλης παράγουν πιστώσεις άνθρακα, που ονομάζονται CBios, από τις χαμηλότερες εκπομπές βιοκαυσίμων σε σύγκριση με καύσιμα που προέρχονται από πετρέλαιο όπως η βενζίνη.

Αυτές οι πιστώσεις άνθρακα πωλούνται σε διανομείς καυσίμων στη Βραζιλία που έχουν στόχους να μειώσουν τις εκπομπές ή σε μια δευτερεύουσα αγορά στο χρηματιστήριο Β3 της Βραζιλίας.

Οι νομοθέτες σε επιστολή τους προς το USTR διαμαρτυρήθηκαν για την εφαρμογή στη Βραζιλία τον Φεβρουάριο ενός εισαγωγικού δασμού 16% στην αιθανόλη των ΗΠΑ. Αυτός ο φόρος εισαγωγής θα αυξηθεί στο 18% το 2024.

Διαμαρτυρήθηκαν επίσης για την έλλειψη έγκρισης από τις αρχές της Βραζιλίας για τις αιτήσεις εταιρειών των ΗΠΑ να συμμετάσχουν στο RenovaBio για να μπορούν να παράγουν και να πωλούν πιστώσεις άνθρακα.

«Οι βραζιλιάνοι παραγωγοί αιθανόλης έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμά μας Πρότυπο Ανανεώσιμων Πηγών Καυσίμου και Πρότυπο Καυσίμου Χαμηλών Ανθρακούχων της Καλιφόρνια, τα οποία αναγνωρίζουν την εγγενή αξία των βιοκαυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα», ανέφερε η επιστολή. «Αυτή η θεραπεία δεν ανταποκρίνεται από τη Βραζιλία, όπου οι παραγωγοί αιθανόλης των ΗΠΑ, μετά από δύο χρόνια, δεν έχουν ακόμη εγκριθεί για το πρόγραμμα βιοκαυσίμων της Βραζιλίας».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι συνεργαζόταν με Βραζιλιάνους αξιωματούχους για τη λήψη πιστοποιητικών για τα εργοστάσια αιθανόλης των ΗΠΑ.

Η ρυθμιστική αρχή πετρελαίου και βιοκαυσίμων της Βραζιλίας ANP, η οποία είναι υπεύθυνη για την πιστοποίηση RenovaBio, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου