Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αρχίσουν να αγοράζουν πετρέλαιο για να ξαναγεμίσουν το SPR στις αρχές Ιουνίου

 




Η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να ξεκινήσει επαναγορές αργού πετρελαίου για την πλήρωση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου ήδη από τον Ιούνιο, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του SPR με εντολή του Κογκρέσου τον επόμενο μήνα, δήλωσε την..

Πέμπτη η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ .  

«Αυτή η εξουσιοδοτημένη από το Κογκρέσο πώληση 26 εκατομμυρίων βαρελιών θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, και σε εκείνο το σημείο θα γυρίσουμε τον διακόπτη και στη συνέχεια θα επιδιώξουμε να αγοράσουμε», είπε ο Γκράνχολμ κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.  

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η  κυβέρνηση ανακοίνωσε  ότι θα επαναγόραζε αργό πετρέλαιο για το απόθεμα όταν οι τιμές ήταν στα ή κάτω από περίπου 67-72 δολάρια το βαρέλι. Η κίνηση θα είχε διπλό σκοπό, καθώς όχι μόνο θα αναπλήρωνε τα εξαντλημένα αποθέματα της χώρας, αλλά θα ενίσχυε τη ζήτηση όταν οι τιμές ήταν χαμηλές αντί να τις στέλνει σε τροχιά σε μια εποχή κανονικών τιμών.

Νωρίς την Παρασκευή, ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς, WTI Crude , διαπραγματευόταν περίπου στα 70 δολάρια το βαρέλι και σε καλό δρόμο για τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια.  

Αφού πούλησε περισσότερα από 200 εκατομμύρια βαρέλια αργού από το SPR πέρυσι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ άφησε το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1983, στα 372 εκατομμύρια βαρέλια αργού.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο γραμματέας Granholm είχε προτείνει ότι η διοίκηση θα ξεκινούσε την επαναγορά αργού πετρελαίου για την πλήρωση του SPR το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους και ότι η αναπλήρωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια .

Η Διοίκηση έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι επαναγορές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αφού ολοκληρωθεί η συντήρηση σε δύο τοποθεσίες που αποθηκεύουν τα αποθέματα αργού πετρελαίου της χώρας στο Τέξας και τη Λουιζιάνα.

Τα σχόλια της Πέμπτης από τον υπουργό Granholm «αντανακλούν μια έντονη εκστρατεία ανταλλαγής μηνυμάτων που πιθανότατα αποσκοπούσε να μετριάσει τους Ρεπουμπλικάνους που είναι θυμωμένοι για τις μεγάλες κληρώσεις του SPR», δήλωσε στο Reuters ο Bob McNally, αναλυτής ενεργειακής πολιτικής της Rapidan Energy.



Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου