Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Η Shell αναστέλλει την παραγωγή στη μεγαλύτερη πλωτή εγκατάσταση LNG στον κόσμο

 




Η Shell διέκοψε την παραγωγή στο Prelude LNG – τη μεγαλύτερη πλωτή εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο στην υπεράκτια Αυστραλία – λόγω ενός ταξιδιού, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος της supermajor χωρίς να δώσει λεπτομέρειες πότε θα μπορούσε να..

ξαναρχίσει η παραγωγή.

«Η παραγωγή στις εγκαταστάσεις Prelude FLNG που λειτουργεί από τη Shell έχει ανασταλεί προσωρινά λόγω ενός ταξιδιού», δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή εκπρόσωπος της Shell.

«Εργαζόμαστε μεθοδικά στα στάδια της διαδικασίας επανεκκίνησης έχοντας κατά νου την ασφάλεια και τη σταθερότητα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η πλωτή εγκατάσταση παραγωγής LNG Prelude στην υπεράκτια βορειοδυτική Αυστραλία έχει ετήσια δυναμικότητα 3,6 εκατομμυρίων τόνων.

Το περιστατικό της Παρασκευής είναι το τελευταίο ζήτημα που αντιμετώπισε η Shell στο Prelude LNG τον περασμένο χρόνο. Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η παραγωγή και οι εξαγωγές στο Prelude LNG διακόπηκαν λόγω της βιομηχανικής δράσης στην εγκατάσταση, καθώς τα συνδικάτα ζήτησαν υψηλότερους μισθούς.

Τα συνδικάτα στην Αυστραλία επέκτειναν την απεργία τους αρκετές φορές μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, παρατείνοντας επίσης την περίοδο κατά την οποία η εταιρεία Shell δεν ήταν σε θέση να μεταφέρει LNG από τις εγκαταστάσεις.  

Η Shell εξήγαγε ορισμένα φορτία LNG από το Prelude κατά τη διάρκεια της απεργίας, αλλά η παραγωγή γινόταν με μειωμένους ρυθμούς για να ταιριάζει με τη χωρητικότητα αποθήκευσης εν μέσω της διακοπής της διαδικασίας ελλιμενισμού δεξαμενόπλοιων για τα πλοία να παραλάβουν LNG.

Μετά τη διευθέτηση της μισθολογικής διαφοράς, η Shell έπρεπε να κλείσει ξανά το Prelude LNG στα τέλη του 2022 λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου. Εντοπίστηκε μικρή πυρκαγιά στο Prelude σε ένα περίβλημα στροβίλου. Ενώ η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα με χρήση πυροσβεστήρα χειρός και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, η παραγωγή στις εγκαταστάσεις σταμάτησε ξανά. Το Prelude LNG επανέλαβε την παραγωγή περίπου ένα μήνα μετά το συμβάν.

Εκτός από μεγάλος παραγωγός LNG, η βρετανική εταιρεία Shell είναι ο μεγαλύτερος έμπορος υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου